lørdag den 25. september 2021

Æblekage med daddelsukker og kanel

 Daddelsukker er et godt valg hvis man ønsker en sundere kage. Daddelsukker fremstilles ved at tørre og kværne hele udstenede dadler. 

Der er et rigt indhold af fibre og mineraler i dadelsukkeret, og det indeholder 11 g.fibre pt. 100 g. daddelsukker.




Med friske æbler fra havens æbletræer kan den skønneste og sundere æblekage fremtilles i kombination med dadelsukker, kanel, hvedemel, olie, mælk, bagepulver og smør.


Spis den som den er, tag et stykke med i madkassen til mellemmåltid eller spis den som dessert med græsk youghurt, skyr eller youghurt naturel sødet med dadelsukker eller is til.





Fremgangsmåde:


3 små æg eller 2 store æg


200 g. daddelsukker


2 dl.rapsolie


300 g. hvedemel


1 tsk. bagepulver


2 dl. mælk


5-6 skrællede æbler i både


Små smørklatter


1 tsk. kanel


1 tsk. daddelsukker





Pisk æggene med daddelsukkeret.

Tilsæt olie og rør dejen ensartet.

Tilsæt hvedemel og bagepulver og dejen. 

Tilsæt mel og og rør dejen ensartet.

Hæld dejen i en smør-smurt bageform med målet ca. 20 x 30 cm.


Læg æblebåde i et jævnt mønster på dejen. 

Læg små tern af smør rundt om på kagen.

Drys 1 tsk. kanel over kagen samt derefter 1 tsk. daddelsukker over kagen.




Sæt kagen i 190 grader varm ovn i 40-45 min.


Lad den køle lidt af inden der skæres et stykke.







God fornøjelse <3'










Ingen kommentarer:

Send en kommentar