Skøn og sund wok-ret med grove grøntsager og kylling stegt i kokosolie med lækre honningbagte gulerødder som tilbehør.
Nok til 2 personer.
Tilbered gulerødderne først, så de kan bages i ovnen imens wokretten tilberedes.
Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.
4 gulerødder
Raps-olie
2 spsk. honning
1 spsk. Prøvence-krydderi
Friskkværnet groft salt
Skræl og skyl gulerødderne. Skræ dem i grove stykker.
Læg dem i et ovnfast fad og overhæld med 1/2-3/4 dl. Raps-olie
Vend gulerødderne rundt i olien i fadet
Tilsæt 2 spsk. honning, og vend gulerødderne godt rundt i honningen så honningen bliver fordelt
Overhæld gulerødderne med Provence-krydderi og vend gulerødderne rundt
Drys en smule friskkværner groft salt over gulerødderne.
Sæt fadet i ovnen og bag gulerødderne i 40-45 minutter.
Derefter er det tid til wok-retten:
1 pk. hakket kyllingekød
Kokosolie
1 porre
1/2 squash
1/2 spidskål
1,5 tsk, stærk paprika
1 fed presset hvidløg
4 spsk. fiskesauce
1 lille håndfuld friske timian-stilke
1/2 tsk. chili
Salt og peber
Smelt 4-5 spsk. kokosolie i en wokpande.
Steg det hakkede kyllingekød og brun det på alle sider.
Lad det simre imens grøntsagerne snittes.
Skyl porren grundigt og snit porren i skiver.
Skyl porren snit i kvarte skiver.
Skyl spidskålen og skær den i mellem-grove skiver.
Tilsæt paprika til kødet og rør rundt i kødet.
Pres et fed hvidløg og tilsæt til kødet. Rør igen rundt.
Tilsæt alle grøntsager i gryden, og vend blandingen rundt.
Lad det stege et par minutter hvor det undervejs røres rundt.
Tilsæt fiskesauce og rør rundt i retten.
Tag de groveste grene fra timianstilkene, og fnuldr derefter timianbladende fra stilkene ned i gryden.
Undgå så vidt muligt at få stilke med i retten.
Tilsæt chili og rør rundt i retten.
Lad retten simre ved mellemvarme til grøntsagerne er møre.
Smag til med salt og peber.
Velbekomme <3
Ingen kommentarer:
Send en kommentar