tirsdag den 9. november 2021

Æbletærte

 Denne skønne opskrift er blevet til med inspiration fra den hollandske appeltaart.




Æblestykkerne i kagen er vendt i kanel, sukker, Muscovadosukker og vanillesukker og har stået og trukket imens dejen er tilberedt, og dette giver en rigtig lækker smag til kagen.

Opskriften er lavet til en tærteform på ca. 28 cm. i diameter, men vil du hellere lave en hel bradepande, så laver du bare dobbeltportion med 8 mellemstore æbler.

Først samles der æbler i haven. Brug gerne nedfaldsæbler, da æblerne alligevel skal skrælles.
Eller find en pose med nogle gode store æbler i supermarkedet.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i kvarte. De kvarte skæres i mindre skiver, så hver kvart bliver til 3-4 skiver.
Hæld æbleskiverne i en stor skål og drys sukker, Muscovadosukker, vanillesukker og kanel over. 
Vend æblerne godt rundt og lad dem trække mens dejen tilberedes.





Du skal bruge:

5 mellemstore æbler

100 g. sukker

25 g. Muscovadosukker

2 tsk. kanel

1,5 tsk. vanillesukker

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Imens æblestykkerne trækker, laves dejen. 


Til dejen skal du bruge:

125 g. blødgjort smør skåret i tern

200 g. sukker

1 æg

1/2 tsk. kanel

1/4 tsk. salt

1/2 tsk. bagepulver

350 g. hvedemel

200 ml. mælk

50 ml. vand

1 spsk. mørk sirup

Smør og sukker røres godt sammen.
Æg tilsættes og dejen røres glat.
Tilsæt kanel, bagepulver og mel og rør godt rundt. Tilsæt mælk og rør dejen godt.
Tilsæt vand og rør dejen glat.
Tilsæt tilsidst sirup og rør dejen ensartet og glat.

Beklæd formen med bagepapir. Hæld dejen i formen og glat den ud så den er ensartet og lige.




Æblerne lægges på dejen så de stikker lidt ned i dejen. 
Læg dem i et pænt mønster rundt eller et mere rustikt mønster. De sidste æbler stikkes ind i dejen hvor der er plads.

Sæt æbletærten i den 180 grader varme ovn, og bag tærten i 45 minutter.




Velbekomme <3








Tak for besøget!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar