fredag den 12. november 2021

Stærk kyllingeret i Cocotte

 Lækker kyllingeret med gode stærke krydderier og mange grøntsager.




Det hele fyldes i en Cocotte, også kaldt en stegeso, og så skal det småsimre og blive mørt i ovnen i løbet af 2 timer.


I opskriften er der nok til 3 personer.

Du skal bruge:

4 kyllingebryst

1 løg

4 små gulerødder

1 porre

2 røde peberfrugter

2 fed hvidløg

1 stykke ingefær på ca. 4,5x 1,5 cm.

2 tsk. Provence krydderi

2 tsk. stærk paprika

1/2 tsk. chili-frø

1 tsk. groft salt

1 tsk. stødt peber

1 Grøntsags-bouillonterning

Friskkværnet salt og peber


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Smør en smule olie på bund og sider af Cocotten.

Læg kyllingebryst i Cocotten.

Skræl og snit et løg og hæld ved kyllingebrystet.

Skræl gulerødder og skær dem i skrå stykker på ca. 3-4 cm. 
Rens porren og skær den i skiver.
Skyl peberfrugterne og snit dem i skiver eller mindre stykker.
Hæld grøntsagerne i Cocotten.




Skræl hvidløg og skær dem i tynde skiver.
Skræl et stykke ingefær og riv det nærmest findelt på rivejernet.
Tilsæt hvidløg og ingefær i Cocotten.

Hæld krydderier over grøntsager og kyllingebryst.

Findel bouillon-terningnen over grøntsager og kyllingbryst.
Vend det hele godt rundt, så krydderier bliver godt vendt rundt på både alle grøntsager og kylling.

Hæld ca. 3 dl. vand i bunden af Cocotten.
Kværn et let lag groft salt og peber over retten. Læg derefter låg på Cocotten.

Sæt Cocotten i den 200 grader varme ovn og lad den stå i 2 timer.

Imens duften spreder sig i køkkenet, kan du glæde dig til en lækker middagsret, og have god tid til at dække bord med levende lys og servietter.





Spis retten med et godt stykke brød til, og drik et godt glas rødvin eller øl til.






Velbekomme <3 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar