onsdag den 20. april 2022

Citrus-chokolader med chia-frø og knas

 En lidt sundere version af en lækker chokolade tilberedt af mørk chokolade med 86 % kakao.

Chokoladerne indeholder overraskelser så man nemt kan spise et par stykker med god samvittighed.

Syrlige, friske, fyldige, knasende- og lidt sundere.

Du skal bruge:

1 citron

2 spsk. chia-frø

Reven skal af 1 appelsin

2 plader Marabou Premium Chokolade med 86 % kakao ( 200 g.ialt )

2 bløde dadler 

1 spsk. kokosmel

1 spsk. Peanutbutter

1 håndfuld grofthakkede mandler


Sådan gør du:

Skær citronen over i 2 halve. Pres citronen i en citron-presser for at få så meget som muligt citron-saft ud af den.


Hæld citronsaften i en skål. Tilsæt 2 spsk. Chia-frø og rør blandingen godt rundt. Lad blandingen stå og trække.

Skyl en appelsin og riv skallen på rivejernet på siden til de mindste skræller.


Tilsæt appelsin-skrællen i Chia-frø blandingen og rør godt rundt.

Bræk de 2 plader chokolade i mindre stykker og hæld dem i en gryde. Varm roligt chokoladen op og lad den smelte ved lav varme.

Snit dadlerne i fine små stykker og tilsæt i Chia-frø blandingen.

Tilsæt kokosmel og Peanutbutter i Chia-frø blandingen og rør godt rundt så blandingen er ensartet.

Snit 1 håndfuld mandler groft og tilsæt i Chia-frø blandingen.

Rør godt rundt.

Når chokoladen er smeltet tilsæt Chia-frø blandingen og alt røres glat og ensartet.

Sæt små forme på et fad.

Fyld chokolademassen i de små forme med 1 god teske chokolade i hver form.

Pynt med drys.

Sæt fadet på køl i et par timer til Citrus-chokoladerne er kølet godt af.



Velbekomme :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar