søndag den 10. april 2022

Dessertkage med kakao, kanel, kaffe og kokossukker

Skøn kage der kan bruges til dessertkage eller til en hyggestund i løbet af dagen med en kop kaffe eller the.


Kagen er sødet med kokossukker og bagt i en rund gummi slip-let form på 18 cm. i diameter. Sådan en form er så nem at arbejde med, og kagen er meget nem at få ud af formen efter bagning.

Pynt den med glasur og top med krymmel efter smag. I anledning af Påsken er kagen pyntet med små chokolade-æg i hvid chokolade.

Du skal bruge:

3 æg

125 g. kokossukker

2 tsk. vanillesukker

1 dl kold kaffe

1 moden banan

1 dl. olie

1 tsk. kanel

100 g. hvedemel


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Pisk æggene ud i en skål.

Tilsæt kokossukker og pisk sukkeret med æggene.

Tilsæt vanillesukker og rør rundt.

Tilsæt kaffe og rør rundt.

Mos en moden banan og tilsæt den i dejen. Rør dejen glat.

Tilsæt kanel og hvedemel og rør dejen ensartet og glat.

Smør en form med olie på alle sider, og hæld dejen i formen.

Sæt formen i midten af ovnen på ovnristen, og bag kagen ved 180 grader i 45-50 min.

Imens kagen er i ovnen blandes en glasur af sigtet flormelis og vand. Tilsæt valgfri frugtfarve efter ønske. 

Når kagen har bagt i 45 minutter tages den ud og der sættes en knivspids i kagen for at tjekke om den er gennembagt. Sæt den tilbage i ovnen for 5 minutters bagning til, hvis der er behov for det.

Når kagen er færdig køles den af ca. 5 minutter inden glasuren hældes over kagen. Fordel glasuren over kagen så den løber den over siderne.

Drys med krymmel eller pynt kagen efter smag.



Hvis der påsættes chokoladeæg, så gør det lige efter glasuren er lagt over kagen, så den stadig er lun. Chokoladeæggene vil da smelte en smule i bunden.

Nyd kagen som den er, eller nyd kagen med is, creme fraiche eller en roset flødeskum.



God fornøjelse!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar