onsdag den 23. marts 2022

Mollyrosenhoney webshop


 

søndag den 20. marts 2022

Mollyrosenhoney artprint og print med gode ord

At male et maleri.


Først se et motiv, f.eks en blomst ude i naturen. Tegne den med en blyant på et stykke papir. Prøve at få skygger og former på blade og stængler frem. Komme frem til, at skitsen er klar til at overføre på et lærred.
Tage lærredet, få farver og nuancer frem som baggrund. Lade det tørre, og så tegne blomsten op med et stykke kridt.
Få hele blomsten malet på lærredet med hvid maling, og derefter, når det er tørt farvelægge det i lige den farve der føles for. Få nuancer frem, former og skygger og evt. lidt mere baggrundsfarve hvor der mangler og hvor det giver den sidste balance i billedet. Til at nå dertil, at nu er maleriet færdigt.
Det er en rigtig dejlig proces. En proces der kan være kortvarig, men som også kan strække sig over flere uger. 


At det derudover er muligt, at designe og frembringe smukke og brugbare produkter med motiverne er en fantastisk gave.


At medbringe min Totebag med mit maleri som jeg har lagt tid, tanker og følelser i, på shopping, cafe'-tur, arbejde eller på udflugt og samtidig opleve, at denne Totebag er supergod og stærk kvalitet og trykket samtidig er meget farveægte, gør mig glad og stolt.


At have en hår-schrunchie som elastik til, at samle min hestehale med som jeg kan mærke, er i en solid og stærk kvalitet og i et flot farveægte tryk og mønster, gør mig også stolt og giver mig et indtryk af, at det her, disse lækre produkter kan jeg godt sende ud i verden, så andre mennesker kan få den glæde.



At pynte mit rum med en af mine puder med kunsttryk, lyser rummet op og giver godt humør på grund af de skønne farver. At materialet og trykket og syningen samtidig er rigtig god kvalitet, giver mig en motivation for, at bygge videre, sende ud, designe nyt, give glæde og lys med farverne og motiverne.




Mange flere produkter er på vej. Produkter der er brugbare, i stærk og lækker kvalitet og i glade og smukke farver og motiver.


Som noget helt nyt, har jeg designet Totebags med flotte print og skønne farver med gode ord som giver glæde og god energi.


Følg med her på bloggen hvor min nye webshop bliver bygget mere og mere op. 
Følg også gerne bloggen ved at få en mail hver gang der er nyt.




tirsdag den 15. marts 2022

Lækker Makaroni-ret med oksekød og karry

 Lækker middagsret med oksekød og makaroni i wok med snittede grøntsager i lækker sauce.



Tilbered wokretten først, og kog makaronien imens retten simrer færdigt i wok-panden.


Nok til 2 og til lidt ekstra til frokost næste dag.


Du skal bruge:

Olie til stegning

350 g. oksekød i strimler

2 tsk.karry

1 spsk. Fiskesauce

1 løg

1 forårsløg

1/2 dl vand

1 rød snackpeber

1/2 courgette

2 fed hvidløg

2 cm. ingefær

1/2 dl vand

salt og peber

2 dl. vand

1/3 oksebouilllon-terning


Sådan gør du:

Varm olien op i wokpanden.

Svits oksekøds-strimlerne ved høj varme til de er brunede. Tilsæt karry og rør rundt. Tilsæt Fiskesauce og rør rundt.

Skru ned for varmen.

Snit et løg og tilsæt i retten. Rør rundt i retten, og lad løget brune.

Rengør og snit et forårsløg i skrå tynde skriver. Tilsæt i retten og rør rundt.

Steg ved middelvarme.

Tilsæt 1/2 dl. vand og rør rundt.

Rengør og snit et snakcpeber i små stykker. Tilsæt i retten og rør rundt.

Rengør og snit en halv courgette i små stykker. Tilsæt i retten og rør rundt.

2 fed hvidløg pilles, og presses i en hvidløgspresser. Tilsæt i retten og rør rundt.

2 cm. ingefær skrælles, og finsnittes i små tern.

Rør rundt i retten og tilsæt 1/2 dl vand.

Krydr med salt og peber efter smag.

Smag til, og rør rundt i retten. 

Tilsæt 2 dl vand og rør rundt.

Findel 1/2 oksebouillon-terning direkte i retten, og rør godt rundt.

Læg låg på wokpanden, og lad retten simre ved lav varme.



Makaroni:

285 g. Makaroni

1,5 L. vand

Lidt salt

Vandet koges op. Et nip salt tilsættes.

Makaronien hældes i det kogende vand.

Lad makaronien koge ca. 10 min.

Hæld vandet fra gryden når makaronien er kogt.

Læg makaronien øverst på retten i wokpanden. Vær opmærksom på, at der ikke kommer vand med fra makaronien.

Bland makaroni og oksekød sammen. 

Vend det over i et fad og top med lidt grønt.



Voila! Så er der middags-mad!


Velbekomme :)




lørdag den 12. marts 2022

Morgenmads-pandekage med æble og dadler

 Dejlig variation af morgenmaden med denne sunde og skønne pandekage. Der er nok til både at dele, og til 1 person.



Top den med kvark og blåbærmarmelade, og nyd en kop kaffe til.


Du skal bruge:

2 æg

25 g. havregryn

50 g. hvedemel

1 dl. mælk

1 tsk. lime-juice

1 æble

5 bløde dadler


Smør til stegning


Sådan gør du:

Pisk æggene sammen i en skål.

Tilsæt havregryn og hvedemel og rør dejen sammen.

Tilsæt mælk og limejuice, og rør dejen ensartet.

Snit et æble i små tern. Tilsæt i dejen.

Fjern kernen i dadlen og snit dadlen i små tern. Tilsæt i dejen, og rør rundt.

En stor pande sættes på komfuret, og sættes på højeste varme. Ca. 1 spsk. smør smeltes på panden.

Når smørret er smeltet, hældes dejen ud på panden.

Steg pandekagen i ca. 3-4 minutter. Hold øje med varmen og skru en smule ned, så pandekagen ikke bliver for mærk. 

Når pandekagen efter nogle minutter er klar til, at blive vendt, tages hele pandekagen af pandekagen og lægges på en stor tallerken. Vend derefter pandekagen på tallerkenen, ned på panden, så pandekagen bliver vendt og stegt på den anden side. Vær forsigtig, så pandekagen forbliver hel.

Lad pandekagen stege færdigt ved middel varme i ca. 10 minutter. Når den er færdigstegt og fin lysebrun på begge sider, er den færdig.

Lad pandekagen glide fra panden og over på en stor tallerken.

Læg et par spiseske fulde kvark på toppen, og top med et par teskefulde blåbær-marmelade.



Velbekomme :)



lørdag den 5. marts 2022

Kylling i stegepose med savoykål og rodfrugter

 Lækker ret som er let at gå til ved at fylde en stegepose med gode og skønne råvarer og krydderier.



Efter 1 time i ovnen er kyllingen lækker og mør, og alt har taget god og lækker smag af kombinationen af råvarerne og krydderierne.

Server med bagte kartofler og søde kartofler.



Du skal bruge:

Til 2 personer:


1 Persillerod

5 gulerødder

1 håndfuld frisk oregano og timian

1 stort løg

4 blade af Savoykål

2 fed hvidløg

1/2 spsk. Ostindisk Karry

2 spsk. Fiskesauce

1 tsk.Peber

2 tsk. Salt

2 Kyllingebryst


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Rengør og snit Persillerod og gulerødder i rustikke stykker i forskellige størrelse.

Rens de friske krydderurter og snit oregano-stilkene i mindre stykker. Timian-bladende nippes af stilkene.

Alt lægges i en stegepose.

Snit 1 løg i mindre stykker, og læg i stegeposen.

Tag 4 blade Savoykål og skyl dem. De lægges i stegeposen, og et par håndfulde af grøntsagerne lægges ovenpå kålbladene.



Hvidløgs-feddene pilles, og skæres i tynde skiver. Lægges ind i stegeposen.

Karry fordeles over grøntsagerne og vendes i grøntsagerne.

Fiskesauce fordeles over grøntsagerne i stegeposen.

Kyllingbrysterne lægges ovenpå grøntsagerne. 

Salt og peber fordeles over grøntsager og kylling.

Drys lidt ekstra Karry over kyllingen.



Posen lukkes, og lægges i et ovnfast fad.

Der klippes et lillebitte stykke af hjørnet af posen.

Sættes i ovnen 1 time.


Tilbehør af bagte kartofler og søde kartofler.

Alle kartofler skrælles og skæres i rustikke stykker. Lægges i en frysepose hvor der hældes olie over samt tilsættes salt og peber og Provence-krydderi.

Toppen af posen lukkes og indholdet rystes, så alt er godt blandet.

Kartoflerne hældes ud i et ovnfast fad, og sættes i ovnen sammen med kyllingen i stegpose i knap 1 time.



Rigtig god fornøjelse med madlavningen og duften der spreder sig i køkkenet. 

Når kyllingen er færdig efter 1 time i ovnen, hældes retten ud af stegeposen på et fad.

I posen har samlet sig lidt væde under stegningen, som forsigtigt dryppes over retten.

Spis evt. lidt god mayonnaise til. 




Velbekomme <3



søndag den 20. februar 2022

Saftig chokoladekage

 Denne kage er tilsat lækre ingredienser, og de revede æbler og glasuren over, gør den saftig og lækker.

Brug den til dessertkage med en lille skive is, med en skefuld kvark eller creme fraiche, eller som den er med en god kop kaffe eller the.



Her på gården har vi høns. De giver os mange gode æg som bla. bliver brugt til marengs. Når der tilberedes marengs, bliver der æggeblommer i overskud, og derfor har jeg kreeret denne kage.

Du skal bruge:

5 æggeblommer

110 g. sukker

 2 spsk. kakao

1 spsk. Peanut-butter

2 dl. is-kaffe

25 g. smør

150 g. hvedemel

1 tsk. kanel

2 æbler

Pynt:

Flormelis

Kakao

Hindbærdrys



Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pisk æggeblommer og sukker godt sammen.

Tilsæt kakao og rør dejen ensartet,

Tilsæt peanut-butter og rør dejen glat.

Tilsæt lidt efter lidt is-kaffe mens der røres.

Tilsæt smør og rør smøret ud, så det findeler sig

Når dejen er rørt glad tilsættes lidt efter hvedemel. Rør undervejs.

Skræl æblerne og riv dem på den grove side direkte i dejen.

Rør dejen glat.

Hæld dejen i en lille rund form. Brug gerne en slip-let gummi-form som er penslet med en smule olie.

Sæt kagen i midten af ovnen på en rist.

Bag kagen i 40 minutter.


Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen og køler af nogle minutter inden den løsnes rundt i kanten med en kniv, og derefter vendes ud på et lagkagefad eller en tallerken.

Rør en glasur af sigtet flormelis og sigtet kakao med en smule vand. Hæld glasuren over kagen. Med en paletkniv fordeles glasuren over kagen så glasuren glider forsigtigt ned af siderne.



Drys med Hindbærdrys af tørrede hindbær.



God fornøjelse!


lørdag den 19. februar 2022

Jordbær-marengs

 Fine, søde og lyserøde marengs lagt sammen med jordbær-kvarkcreme.

Let og sødt til en dejlig dessert.

Har du lyst til at der skal være lakridssmag i, så tag evt. halvdelen fra og bland finsnittet finsk lakrids i.



Du skal bruge:

Til marengs

4 æg

200 g. sukker

Jordbærsirup

Rød frugtfarve

Evt. 1/2 stang blød finsk lakrids

Til kvarkcreme:

Kvark

Jordbærsirup

Rød frugtfarve


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Tag en bageplade ud af ovnen.

Pisk æggehviderne næsten stive.

Tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens der piskes.

Pisk indtil massen er helt fast.

Tilsæt 4 spsk. Jordbærsirup

Tilsæt lidt af gangen forsigtigt rød frugtfarve indtil ønsket lyserød farve fremkommer.

Læg bagepapir på bagepladen.

Fyld marengsen i en sprøjtepose med tyl.. Sprøjt både flade runde marengs samt toppe.

Finsnit evt. finsk lakrids til 1/2-delen af marengsmassen. Tilsæt da lakridsen og fyld en sprøjtepose med en større tyl. Sprøjt toppe på bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen og bag 75 min.

Rør kvark med Jordbærsirup. Smag til indtil ønskes smag fremkommer. Tilsæt rød frugtfarve forsigtigt lidt af gangen indtil ønsket lyserød farve fremkommer.

Når marengsene er færdige, køles de af nogle minutter inden de tages af pladen og lægges på en tallerken hvor en rund marengsbund toppes med et par skeer Jordbær-kvarkcreme hvorefter der lægges en top øverst.



Velbekomme og god fornøjelse :)