Helt skønne og enkle Æble Marengs der er lette at lave og som smager dejligt både som en haps som de er, med en kop kaffe eller the eller som dessert med is, græsk youghurt eller creme fraiche evt. med bær og chokolade-snirkler til.
12-14 stk.
Du skal bruge:
2 æggehvider
2 mellemstore æbler
100 g. sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Tag en bageplade ud af ovnen og læg bagepapir på.
Skræl æblerne og riv dem på den grove side af rivejernet ned i en skål eller dyb tallerken.
Fordel de revner æbler fladt på bagepapiret på bagepladen.
Sæt bagepladen i ovnen og sæt minut-uret på 15 minutter.
Slå forsigtigt æg på kanten af skålen og del over i 2 halve. Hæld æggehviderne fra ned i en skål. Pas på at der ikke kommer æggeblomme med.
Hvis der kommer æggeblomme i æggehviderne, kan hviderne ikke piskes stive.
Hæld æggeblommerne i en skål, dæk over med sølvpapir og sæt på køl.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
De revne æbler tages ud af ovnen efter 15 minutter, og køles af et øjeblik,
Vend forsigtigt de revne æbler i de stiftpiskede æggehvider lidt af gangen.
Sukker vejes af og vendes forsigtigt i marengs-massen lidt af gangen.
Tag en sprøjtepose med stor stjerne-tyl og fyld marengs-massen i.
Sprøjt mellemstore rosetter ud på bagepapiret. Der bliver 12-14 stk. af denne portion.
Sæt bagepladen i den 150 grader varme ovn og bag i 60 minutter.
Tag Æble Marengsene ud af ovnen og lad dem køle en smule af, inden de løsnes forsigtigt fra bagepapiret.
Nyd dem! De smager så dejligt!
Comments