Æbleflæsk med råstegte kartofler og gulerødder

Æblesæsonen er igang, og det er skønt at kunne gå ud i haven og plukke friske lækkerier direkte fra træet.

Selvfølgelig skulle nogle af de skønne æbler tilberedes til Æbleflæsk som er en virkelig dejlig ret.



Du skal bruge:

Til 2-3 personer


Råstegte kartofler og gulerødder:


350 g. kartofler i skiver

425 g. gulerødder i skiver

Olie til stegning

Salt

1 håndfuld Timian og Oregano

1 nip chilikerner


Æbleflæsk:


8 æbler

10 skiver stegeflæsk



Start med at skrælle kartofler og gulerødder som skæres i skiver.

Varm olie op i en wokpande. Jeg har brugt Krydderolie med Timian .

Hæld kartoflerne i wokpanden og lad dem brune og stege ca. 15 minutter inden gulerødderne tilsættes. Rør ofte i kartoflerne.

Nip bladende af Timian og Oregano-stilkene og krydr med friskkværnet salt.

Rør rundt og lad kartoflerne stege ved middelhøj varme.

Skub kartoflerne ud til siden og tilsæt gulerødderne. Hæld lidt olie over. Rør rundt og krydr med mere friskkværnet salt.

Lad gulerødderne stege ca. 5 minutter inden kartofler og gulerødder blandes. Rør godt rundt og lad varmen være på middel varme.


Æbleflæsk:


Skyl æblerne og skær dem i kvarte. Del hver kvart i 3 æblebåde.

Lad dem stå i en skål til de skal bruges.

En pande varmes op og der lægges stegeflæsk på.

Steg flæsket ved middelhøj varme så de er fint brunede på begge sider.

Læg dem til side på en tallerken og læg sølvpapir over.

Hæld æblebådende på panden og rør rundt. Lad dem stege ved middelhøj varme. Rør rundt.

Tilsæt 4 spsk sukker og rør rundt.

Efter ca. 5 minutter lægges låg på panden og der skrues ned til middel varme.

Lad æblerne blive møre. Rør rundt ind imellem.

Når æblerne er møre, skubbes de ud til siden af panden. Flæske-skiverne lægges i midten og varmes.


Så er middagen klar og der kan anrettes på tallerkenen med råstegte kartofler og gulerødder og æbleflæsk.




Velbekomme :)

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle