Appelsin-marmelade med blommer, ingefær og mandler
top of page

Appelsin-marmelade med blommer, ingefær og mandler

Opdateret: 12. mar. 2023

Den skønneste appelsin-marmelade kan du lave med denne opskrift.

Har du haft nogle appelsiner liggende i frugtskålen lidt for længe, og har du glemt at spise dem mens de stadig var friske og flotte i skallen?

Er der også masser af blommer på træet som skal bruges?

Så lav denne marmelade af dem.



Appelsinerne behøves selvfølgelig ikke at have ligget for længe i frugtskålen, men hvis de har, så er det en god måde at få brugt dem på en rigtig lækker måde.


Du skal bruge:


6 appelsiner

1 dl. vand

150 g. blå blommer

500 g. sukker

1 vanillestang

Saft fra 1/2 citron

10 g. frisk ingefær

50 g. mandler


Sådan gør du:


Skær skallen af appelsinerne med en skarp kniv. Del appelsinerne og skær filet'erne i mindre stykker.

Fjerne undervejs kernerne.

Hæld appelsinstykkerne i en gryde.

Blommerne skylles, halveres og kernerne fjernes. De halve blommer tilsættes i gryden.

Tilsæt vand i gryden.

Tilsæt sukker og rør rundt i blandingen.

Pres 1/2 citron i tilsæt saften.

Kog marmeladen op og lad den småkoge under omrøring.

Tag en vanillestang og snit den igennem. Skrab vanillekornene fra og tilsæt i marmeladen. Tilsæt den hele vanillestang derefter.

Rør rundt i marmeladen og lad den småkoge under låg. Rør i marmeladen indimellem.

Det friske stykke ingefær rives på et råkostjern direkte i marmeladen.

Rør rundt og læg låg på. Lad varmen stå på middelvarme.

Rør rundt indimellem og lad blandingen koge lige så stille ind, så den tykner mere og mere.

Når marmeladen har simret i ca.40 minutter hakkes mandlerne groft og tilsættes til marmeladen.

Rør rundt og lad marmeladen simre videre ca. 10 minutter.

Gør imens glas klar til opbevaring af marmeladen.

De glas der kan tåle kogt vand, skoldes og de der ikke kan vaskes grundigt med sulfovand og skylles godt efter. Husk også at rengøre lågene.

Har du Atamon, så skyl de rengjorte glas der ikke kan tåle at blive skoldet, i Atamon. Hæld da en smule i bunden, luk låget til, og vend og drej glasset så Atamon rammer alle sider af glasset.

Når marmeladen er færdig røres den rundt.

Fyld glassene med marmelade ved hjælp af en spiseske, og luk glassene godt til.

Sæt på køl.



Nyd appelsin-marmeladen på en riskiks, et stykke knækbrød eller et lækkert stykke brød over en godt skive ost eller på smør.


Velbekomme!

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page