top of page

Bananes Meringues

Opdateret: 12. mar. 2023

En lækker og lidt anderledes dessert med bananer.

Prøv den med is, creme fraiche blandet med vanille eller bare som den er.



Til 4 stk.


Du skal bruge:

4 bananer

4 æggehvider

125 g. florsukker

Fintrevet skal af 1/2 lime


Sådan gør du:

Del æggehvider fra æggeblommer. Vær forsigtig med at få æggeblommen ned i æggehviden.

Pisk æggehviden næsten stiv. Tilsæt florsukker og limeskal.

Pisk det hele sammen med elpiskeren og pisk det stift som muligt.


Skær det øverste af bananen på langs.



Udhul bananerne og saml banankødet i en lille skål.

Læg de udhulede bananer på en bageplade på bagepapir.

Når alle bananer udhulede, moses banankødet til bananmos med en gaffel i skålen.

Fordel bananmosen i de udhulede bananer.



Fyld en sprøjtepose med tyl med marengsen, og sprøjt det ud på bananerne i et fint mønster.



Sæt pladen midt i en kold ovn og tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Lad bananerne stå i ovnen i 60 minutter.


Lad bananerne køle en smule af inden de flyttes fra bagepladen over på et fad.



Spis bananerne som en lækker dessert med is, creme fraiche, frugtsauce, chokoladesauce, karamelsauce eller bare som de er.


Velbekomme :)





48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Relaterede produkter

©2023 by adalene. Proudly created with Wix.com

bottom of page