Blommetrifli

Lækker trifli der i kombination med blommegrød, makroner og flødeskum udgør en rigtig dejlig dessert.

Har du et blommetræ i haven, så huske at lave denne lækre dessert af træets frugt.



Tilbered først blommegrøden.


Du skal bruge:

1 kg. halve udstenede blommer

500 g. sukker

1 citron

2 spsk. kartoffelmel udrørt i lidt vand


Sådan gør du:

Skyl og rens blommerne. Læg dem i en gryde.

Tilsæt sukkeret og lad blommer og sukker stå under låg i gryden og trække i 1-2 timer.

Kog blommerne op, og lad blommegrøden småkoge ved middelvarme i ca.1/2 time. Rør rundt undervejs så blommerne ikke brænder på.

Tilsæt saft fra citronen, og rør godt rundt. Lad blommegrøden småkoge endnu 10 minutter mens der røres.

Tag 1 spsk. kartoffelmel i en kop og rør op med en smule vand. Tilsæt i blommegrøden mens der røres. Gentag proceduren endnu engang med kartoffelmel der røres op i vand, og tilsæt i blommegrøden mens der røres rundt. Blommegrøden tykner. Sluk for varmen og lad blommegrøden køle af.

Sæt den på køl for at køle af, imens der piskes flødeskum og knuses makroner.


Til hver portion i et højt dessert-glas:


5 spsk. blommegrød

5 makroner

1,25 dl. piskefløde der er pisket til flødeskum


Af hele portionen af blommegrød er der til mindst 4 portioner.


Sådan gør du:


I hver portion:


Først tages 2 spsk. blommegrød og lægges i bunden af glasset.

Derefter knuste makroner.

Derpå flødeskum, enten sprøjtet på med en sprøjtepose eller lagt på med en ske.

Derefter 3 spsk. blommegrød.

Så knuste makroner

.Øverst sprøjtes eller lægges flødeskum på.



Bruger du ikke det hele til blommetrifli, så gem resten til blommegrød der er lunet og toppet med mælk eller fløde.


God fornøjelse og bon appetit!


27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle