Skøn marmelade af de fantastiske brombær som findes rundt omkring i naturen og i haven.
Tag en skål med på tur, og fyld den med de dejlige bær.
![](https://static.wixstatic.com/media/8db8a4_327f098ecd014c4f8d82de20a08b32e2~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_652,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8db8a4_327f098ecd014c4f8d82de20a08b32e2~mv2.jpg)
Der er så mange muligheder med brombær bla. råsyltede brombær med rosmarin og denne skønne marmelade.
![](https://static.wixstatic.com/media/8db8a4_5f08796fd9b0434591eb4009201c7685~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_652,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8db8a4_5f08796fd9b0434591eb4009201c7685~mv2.jpg)
Udover at de er både smukke og smager rigtig godt, er de også fyldt med C-vitamin. Så bare spis løs.
Du skal bruge:
1500 g. brombær
1 kg. sukker
1 appelsin
1 vanillestang
Melatin
Sådan gør du:
Skyl og rens brombærrene.
Læg brombær og sukker lagvis i en gryde, og lad det trække 1 time.
Gør glas klar til marmeladen. Skold de glas der kan tåle det kogende vand, og de glas der ikke kan tåle at blive skoldet, bliver i stedet skyllet med Atamon. Læs mere om i indlægget hvordan man gør HER.
Tilsæt saft fra en presset appelsin. Skær vanillestangen igennem, og skrab vanillekornene fra. Tilsæt i gryden sammen med vanillestangen.
Kog solbær, sukker, appelsinsaft og vanillestang op. Lad det koge et øjeblik under omrøring og dæmp så varmen til middelvarme.
Lad det småkoge ca.1/2 time. Rør ofte i gryden.
Tilsæt tilsidst Melatin efter anvisning på pakken.
Fyld marmeladen på glas og luk til med låg med det samme. Er der skruelåg på glasset, vendes glasset på hovedet i ca. 5 minutter for, at der dannes vakuum i glasset. Sæt glassene på køl.
![](https://static.wixstatic.com/media/8db8a4_0adf234694d74345ad8310590eacd9c3~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_652,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8db8a4_0adf234694d74345ad8310590eacd9c3~mv2.jpg)
God fornøjelse!
Comments