Brombær-marmelade med appelsin

Skøn marmelade af de fantastiske brombær som findes rundt omkring i naturen og i haven.

Tag en skål med på tur, og fyld den med de dejlige bær.



Der er så mange muligheder med brombær bla. råsyltede brombær med rosmarin og denne skønne marmelade.



Udover at de er både smukke og smager rigtig godt, er de også fyldt med C-vitamin. Så bare spis løs.


Du skal bruge:

1500 g. brombær

1 kg. sukker

1 appelsin

1 vanillestang

Melatin


Sådan gør du:

Skyl og rens brombærrene.

Læg brombær og sukker lagvis i en gryde, og lad det trække 1 time.

Gør glas klar til marmeladen. Skold de glas der kan tåle det kogende vand, og de glas der ikke kan tåle at blive skoldet, bliver i stedet skyllet med Atamon. Læs mere om i indlægget hvordan man gør HER.


Tilsæt saft fra en presset appelsin. Skær vanillestangen igennem, og skrab vanillekornene fra. Tilsæt i gryden sammen med vanillestangen.

Kog solbær, sukker, appelsinsaft og vanillestang op. Lad det koge et øjeblik under omrøring og dæmp så varmen til middelvarme.

Lad det småkoge ca.1/2 time. Rør ofte i gryden.

Tilsæt tilsidst Melatin efter anvisning på pakken.


Fyld marmeladen på glas og luk til med låg med det samme. Er der skruelåg på glasset, vendes glasset på hovedet i ca. 5 minutter for, at der dannes vakuum i glasset. Sæt glassene på køl.




God fornøjelse!


13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle