Brombær-budding
top of page

Brombær-budding

Opdateret: 12. mar. 2023

Endnu en lækker ret som brombær kan bruges til.

Saml brombær i krat ved marker, i haver og andre steder i naturen.

Budding er en fantastisk dessert som de kan lide.

Brombærrene gør sig rigtig godt i buddingen og giver en flot farve.



Til en randform skal du bruge:


500 g. brombær

1 liter let- eller sødmælk

1 vanillestang

Reven skal 1 citron

5 æggeblommer

175 g. sukker

8 blade husblas


Som tilbehør og til pynt:

Råsyltede brombær med rosmarin. Find opskrift HER


Sådan gør du:


Mælken hældes i en tykbundet gryde. Tilsæt brombær og vanillestang.

Skyl citronen og riv skallen direkte ned i gryden med den fine side på råkost-jernet.

Lad blandingen langsom koge op under omrøring.

Når den er på kogepunktet skrues varmen ned til middelvarme, så det simrer.

Imens skilles æggeblommerne fra æggerhviderne.

Æggeblommerne piskes op med sukkeret til det bliver hvidt og tykner.

Mælke/brombær-blandingen simrer ved middel varme og æggeblomme-massen hældes i under omrøring.

Lad blandingen simre et øjeblik, og skru så ned for varmen.

Læg husblas i blød i en skål vand.

Sluk for varmen til gryden og lad blandingen køle af.

Når blandingen er kølet af så den er lun. tages den udblødte husblas og smeltes i en kasserolle. det tager kun et øjeblik. Pas på det ikke brænder på, det smelter meget hurtigt.

Hæld den smeltede husblas i mælke-blandingen under omrøring.

En budding-form vaskes af og rengøres. Hæld vandet godt ud af den, og tør den ikke af med et viskestykke indvendigt.

Hæld budding-massen op i formen og lad det blive fordelt, så der er bær fordelt over hele formen hele vejen rundt.

Sæt formen på køl og lad den stivne til dagen efter.

Hvis der bliver en rest tilbage, kan det fyldes i glas som også stilles på køl. Så kan man tjekke hvor fast buddingen er blevet hen ad vejen.



Når buddingen er klar til, at blive vendt ud, løsnes den forsigtigt med en kniv i kanten rundt. Tag et fad og placer på toppen af budding-formen. Vend rundt, så buddingen falder ud på plads på fadet.

Fyld midten af buddingen med råsyltede brombær med rosmarin.


Velbekomme!




66 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page