Debby Sew og spændende afrikansk waxprint

I min ungdom havde jeg en afrikansk forretning; Togo Art. Den var fyldt med spændende varer fra Vest-afrika, og man kunne gøre et godt kup hvor man kunne komme hjem med både træfigurer, afrikanske smykker, afrikansk musik, lædertasker, stoftasker i farvestrålende mønstre, batik-kjoler i fantastiske farver, percussion-instrumenter, vævede veste, vævede tæpper, afrikanske metervarer af waxprint, nøgleringe, hårprodukter til afrikansk hår, flotte skræddersyede afrikanske kjoler og meget mere.

Indkøbsturene gik til Gambia og til Togo, og metervarerne blev fundet på lokaler markeder og købt ved de handlende kvinder som var meget begejstrede for at sælge. Mange af dem havde deres små babyer på ryggen bundet i et flot stykke stof og børnene fulgte med i livet på markedet på ryggen af deres Mor, når de altså ikke sov trygt omsluttet af stoffet på ryggen.

En lille dans i ny og næ med baby på ryggen, og små tilråb til hinanden var en almindelig chargon blandt kvinderne på markedet.

Det var altid spændende at komme hjem med indkøbene til Danmark som havde været lang tid undervejs med fragt, og som skulle gøres klar til at komme hen i butikken og ud på markederne.

Da jeg fandt Debby Sew på Instagram, blev jeg nødt til, at se nærmere på alle de skønne tasker hun har syet da jeg der blev mindet om alle de fantastisk flotte afrikanske stoffer der er, og blev meget begejstret for de superflotte, unikke og helt fuldtendte tasker og accessories som hun fremstiller og viser på Instagram.

Læs her hvad Deborah som er stifter af Debby Sew skriver om i historien bag hende og de smukke tasker og accessories som hun fremstiller:

Jeg hedder Deborah og er fra Burundi. Jeg er gift, mor til tre, og arbejder som sygeplejerske. Jeg elsker alt farverigt og varme. Jeg er sprudlende og har en knastør humoristisk sans.

Jeg nyder musik og elsker at fordybe mig med en god bog, når jeg altså ikke lige har travlt med at sy farverige humøropløftende kreationer.

I min ungdom lærte jeg syning og andet håndarbejde af min tålmodige mor. Jeg syntes at det var spændende og interessant og vi to sad og syede patchwork sammen på vores Singer håndsving symaskine.

Jeg genfandt min passion for syning af patchwork for 7 år siden og Debbysew startede for ca. 3 år siden ved et tilfælde da jeg blev hooked på, at sy og udvikle tasker og nu syr jeg tasker i lange baner.

Syning er min hobby, hvor jeg bruger min kreative sider som en afstressende metode samtidig med, at jeg laver noget for mig selv og andre.Jeg er en selvlært taskesyrske, og bl.a. designer og udvikler jeg egne taskemodeller. Jeg syer forskellige og unikke farvestrålende tasker såsom håndtasker, makeuppunge, bæltetasker/bumbags, strikke- og projekttasker, indkøbsnet osv. Derudover laver jeg farverige boliginteriør, accessories mm.

Min bedste oplevelse med mine tasker er glæden hos modtageren, fordi de ejer noget unikt, der skiller dem ud fra mængden.

Jeg vægter højt, at mine tasker mm er unikke og at ingen af mine kreationer er ens. De skal være stylish/ stilet, og favne bredt pga de spraglede inviterende farver.

Jeg vil gerne inspirere andre kvinder til at favne og anvende stærke farver i hverdagen.

I min kreativitet er jeg inspireret af min afrikanske baggrund, derfor anvender jeg ofte afrikansk tekstil. En måde at kombinere min baggrund med den skandinaviske enkelt designer stil.

Her i landet har jeg længe savnet tasker og accessories i afrikansk stof og pangfarver. Derfor skaber jeg produkter, der fremhæver disse strålende skønhed og rigdom. At sy mine tasker er altså min måde at skabe og bringe et alternativt til de gængse tasker her i landet.

I mine kreationer bruges alt, selv de mindste stofrester af mine råvarer så intet går til spilde. Der skabes patchwork og andet nyt stofmateriale ud som kan være til gavn.

Afrikansk waxprint køber jeg på mine rejser i udlandet. Jeg har brug for, selv at mærke kvaliteten af de tekstiler jeg køber for at sikre mig, at det er en god vare jeg anskaffer mig. Afrikansk waxprint tekstiler kan også købes på nettet, men der er ingen garanti for god kvalitet. Afrikansk waxprint kan købes enten som en bundt på 2,2 yards eller 6,6 yards. Nogle steder kan det også købes pr meter. Afrikansk waxprint er primært et bomuldsstof og bearbejdet som batik. Stoffet er ensfarvet på begge sider, og er vokset med bivoks, for at beholde farven længere og derfor wax i navnet.

Min drøm er på sigt at kunne sælge mine tasker og accessories på markeder, og i butikker der sælger unikke ting evt. på min egen hjemme side, så mine produkter og debbysew kan eksponeres.


SE de smukke produkter fra Debby Sew HER

Lyt til herlig afrikansk musik HER

Tak for besøget og længe leve kulturen og livsglæden!

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle