top of page
Forfatters billedemollyrosenhoney

Favorit Æble-bradepandekage

Opdateret: 15. apr.

Den skønneste, bløde, sprøde og smagfulde æblekage som samtidig er nem at lave.

Der er til en hel bradepande i ovn-størrelse, så der er nok til mange stykker kage.




Du skal bruge:


3 æg

300 g. sukker

100 g. smeltet smør

1,5 dl. mælk

300 g. hvedemel

2 tsk bagepulver

3 tsk. kanel

5 æbler f.eks Belle de boskoop eller andre æbler i god mellemstørrelse

1 pose mandelsplitter 65 g.

3 spsk. sukker


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag en bradepande ud af ovnen.

Pisk æg og sukker godt sammen til en ensartet fyldig masse.

Smelt smørret og tilsæt i skålen til æg og sukker-massen.

Rør rundt.

Vej melet af og tilsæt bagepulver. Tilsæt lidt efter lidt i æg-sukker-smør massen.

Vend dejen undervejs.

Tilsæt mælk lidt af gangen, og vend dejen forsigtigt undervejs.

Tilsæt kanel og rør dejen ensartet.

Sæt skålen til side.


Skræl æblerne og del dem i kvarte. Fjern kernehuset, og del hver kvart i 2-3 både.

Når alle æbler er skrællet og skåret i kvarte, og delt i mindre både, tages bradepanden frem.

Beklæd bradepanden med bagepapir, så det også dækker kanten.

Hæld dejen i bradepanden, og fordel dejen. Glat overfladen med en grydeske eller paletkniv.

Stik hver æblebåd ned i dejen, og fordel dem regelmæssigt ved siden af hinanden.

Drys mandelsplitter over kagen.

Når alle æblebåde og mandelsplitter er fordelt på kagen, drysses med 3 spsk. sukker over hele kagen.



Sæt kagen i midten af ovnen og bag 25-30 minutter.

Hold øje de sidste minutter af bagetiden, så kagen ikke bliver for mørk.


Lad kagen køle af, inden kanterne skæres til og den skæres i firkanter.

Nyd den med en god kop kaffe eller the.




God fornøjelse!


65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page