Den skønneste, bløde, sprøde og smagfulde æblekage som samtidig er nem at lave.
Der er til en hel bradepande i ovn-størrelse, så der er nok til mange stykker kage.
Du skal bruge:
3 æg
300 g. sukker
100 g. smeltet smør
1,5 dl. mælk
300 g. hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk. kanel
5 æbler f.eks Belle de boskoop eller andre æbler i god mellemstørrelse
1 pose mandelsplitter 65 g.
3 spsk. sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag en bradepande ud af ovnen.
Pisk æg og sukker godt sammen til en ensartet fyldig masse.
Smelt smørret og tilsæt i skålen til æg og sukker-massen.
Rør rundt.
Vej melet af og tilsæt bagepulver. Tilsæt lidt efter lidt i æg-sukker-smør massen.
Vend dejen undervejs.
Tilsæt mælk lidt af gangen, og vend dejen forsigtigt undervejs.
Tilsæt kanel og rør dejen ensartet.
Sæt skålen til side.
Skræl æblerne og del dem i kvarte. Fjern kernehuset, og del hver kvart i 2-3 både.
Når alle æbler er skrællet og skåret i kvarte, og delt i mindre både, tages bradepanden frem.
Beklæd bradepanden med bagepapir, så det også dækker kanten.
Hæld dejen i bradepanden, og fordel dejen. Glat overfladen med en grydeske eller paletkniv.
Stik hver æblebåd ned i dejen, og fordel dem regelmæssigt ved siden af hinanden.
Drys mandelsplitter over kagen.
Når alle æblebåde og mandelsplitter er fordelt på kagen, drysses med 3 spsk. sukker over hele kagen.
Sæt kagen i midten af ovnen og bag 25-30 minutter.
Hold øje de sidste minutter af bagetiden, så kagen ikke bliver for mørk.
Lad kagen køle af, inden kanterne skæres til og den skæres i firkanter.
Nyd den med en god kop kaffe eller the.
God fornøjelse!
Comments