Grove Græskar-fritter med krydderurter og Tandoori Masala
top of page

Grove Græskar-fritter med krydderurter og Tandoori Masala


De skønne gule græskar der omringet af de grønne stængler og store flotte blade giver et flot syn og en hel masse muligheder for, at tilberede sunde lækkerier, er bare fantastiske at have i haven. De har så mange muligheder, og hvis man husker at gemme kernerne, så kan de til næste år plantes i haven og give nye dejlige Græskar.



Til denne dejlige ret med Græskar, skal du bruge:


1/2 stort Græskar ( Gem det andet halve til at lægge på frost )

100 g. blødt Smør

Frisk Rosmarin

Frisk Timian

Frisk Oregano

Salt og Peber

Tandoori Masala krydderi


Sådan gør du:


Skyl og rens Græskarret.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halver Græskarret, og befri midten for kerner med en ske. Læg kerner og omkringliggende Græskar-kød til side i en skål

Del hver halvdel i 4 kvarte.

Skær de 4 kvarte i skiver på ca. 2 cm. tykkelse. Læg dem på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Smørret skæres i skiver a' 25 g. Skær smørskiverne i små tern.

Fordel smørret over Græskars-skiverne.

Nip Rosmarin-stilken med stykker af Rosmarin-nåle. Tag så mange du føler for. Tag også halve Rosmarin-stilke og fordel med Græskar-skiverne.

Nip stilke af Timian og Oregano og fordel over Græskar-skiverne.

Bland det hele rundt med hænderne, så alt bliver godt fordelt.

Krydr godt med friskkværnet Salt og Peber.

Læg derefter alle skiverne pænt ved siden af hinanden.

Giv tilsidst et let drys over Græskar-fritterne med Tandoori Masala.

Sæt pladen midt i ovnen og lad Græskar-fritterne bage i ca. 80 min.


Server Græskar-fritterne til f.eks krydret stegt kyllingefilet med din favorit mayo, dressing eller ketchup.




Velbekomme :)



Tip: Den anden halvdel af græskarret kan skrælles og skæres i stykker, og lægges på frost i en frostpose.

Så har du til en gang Græskar-suppe til senere på året.








31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page