top of page

Havregrødsboller med æble og græskar

De skønneste, bløde og saftige havregrødsboller med dejlig smag får du med denne opskrift.

Det er en skøn måde, at bruge de friskhøstede æbler og græskar på i efteråret.




Der bliver 30 boller af opskriften, 2 brød eller 15 boller og 1 brød.


Du skal bruge:


Til havregrød:

200 g.havregryn

7 dl. vand

1 tsk. salt


50 g. gær

1 dl. lunkent vand

1 dl. olie

1 dl. sukker

2 æbler

300 g. mørt græskar-kød

1,3 kg. hvedemel


Sådan gør du:


Tilbered først havregrøden. Hæld den i en dyb tallerken, og lad den køle af i køleskabet.



Skyl græskarret godt. Skær enderne af. Del græskarret. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hver halvdel skrabes fri for kerner og løst kød. Hvis kernerne skal gemmes er det en god ide', at tage kernerne fri med fingrene og lægge dem tilside i en skål.



Skrab resterne fri med en ske, og smid det så ud.



Læg de 2 halvdele græskar på en plade og sæt i ovnen. Bag dem ved 200 grader i 1 time.



Imens startes dejen op.

Tilsæt gær i en skål. Hæld en smule vand i og rør gæren op. Tilsæt resten af vandet og rør det glat. Tilsæt olie, og rør rundt.

Skræl æblerne, og riv æblerne på den grove side af rivejernet direkte i dejen.

Rør dejen rundt.

Tilsæt den afkølede havregrød til dejen, og rør dejen glat.



Dæk dejen til med et viskestykke og lad det stå 1 time.


Tag de halve græskar ud af ovnen. Der samler sig vand i midten. Dette tages ud med et lille decilitermål eller glas. Når græskarrene er tømt for væske, køles de af ca. 20 min.

Skrab med en ske det møre græskar-kød ud, og vej 300 g. af. Sørg for, at tage væske fra som kan samle sig i skålen med det græskar-kød der vejes af. Så slut af med at der er 300 g. græskar-kød så vidt muligt frit for væske.

Tilsæt græskarkødet i dejen, og rør det rundt.


Tilsæt 1 kg. hvedemel lidt af gangen, og rør rundt i dejen. Dejen er pga. græskar og æbler meget fugtig.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Tilsæt lidt efter lidt de sidste 300 gr. hvedemel til dejen. Ælt det i så dejen bliver mere og fast.

Når dejen er tilpas, lægges et viskestykke over dejen.

Lad det hæve 1 time.


Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Tag 2 bageplader ud af ovnen. Læg bagepapir på.

Form dejen til boller. Brug evt. halvdelen af dejen til boller og den anden halvdel til brød.


Pensl med mælk eller æg.


Bag havregrødsbollerne i 30 min. Hvis dejen laves til brød, bages brødet i 40 min.


Tag bollerne eller brødet ud af ovnen, og lad det afkøle lidt inden der smages på dem.


Rigtig god fornøjelse :)








45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle