Holdbare friske krydderurter

Er du den heldige ejer af et krydderurte-bed i haven, så gør dig selv den tjeneste at plukke en stor portion af de forskellige typer krydderurter din have byder på.

Både for at bruge dem friske direkte i en middagsret, som topping på en ret, som ingrediens i marmelade eller råsyltede bær, som the,som snaps, vendt med ovnbagte kartofler og grøntsager, som smagsgiver i koldt vand, som sirup eller som nedfrosne i olie som senere kan tages op af fryseren og bruges direkte i f.eks en gryderet.



En ting er sikkert, og det er at krydderurter er skønne at have, og det er helt fantastisk at kunne gå ud i haven og plukke de krydderurter man skal bruge i f.eks tilberedningen af middagsmaden. Flere af krydderurterne har desuden rigtig gode egenskaber der gavner helbredet.



Sådan gør du:

Pluk en portion Timian, Oregano, Rosmarin, merian eller hvad du nu har i dit krydderurte-bed.

Find alle de isterning-bakker du har frem samt en flaske Olivenolie.

Skyl alle krydderurter og læg dem på et viskestykke. Dup dem let tørre.

Nip alle nåle af Rosmarin-stilke, nip Oregano i små stykker, nip Timian i mindre stykker mm.

Tag hver isterning-bakke og læg små portioner krydderurter i. Hæld tilsidst olie i hver portion til krydderurterne bliver knapt dækket.

Sæt isterning-bakkerne på frost.



Lad dem stå i fryseren et par dage inden de tages ud og løsnes fra isterning-bakken.

Læg terningerne i en frostpose og tilbage i fryseren.

Så ligger de klar til en skøn simreret til efteråret eller vinteren.


Rigtig god fornøjelse!

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle