Jordbær-marengs

Fine, søde og lyserøde marengs lagt sammen med jordbær-kvarkcreme.

Let og sødt til en dejlig dessert.

Har du lyst til at der skal være lakridssmag i, så tag evt. halvdelen fra og bland finsnittet finsk lakrids i.

Du skal bruge:


Til marengs

4 æg

200 g. sukker

Jordbærsirup

Rød frugtfarve

Evt. 1/2 stang blød finsk lakrids

Til kvarkcreme:

Kvark

Jordbærsirup

Rød frugtfarve

Sådan gør du:


Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Tag en bageplade ud af ovnen.

Pisk æggehviderne næsten stive.

Tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens der piskes.

Pisk indtil massen er helt fast.

Tilsæt 4 spsk. Jordbærsirup

Tilsæt lidt af gangen forsigtigt rød frugtfarve indtil ønsket lyserød farve fremkommer.

Læg bagepapir på bagepladen.

Fyld marengsen i en sprøjtepose med tyl.. Sprøjt både flade runde marengs samt toppe.

Finsnit evt. finsk lakrids til 1/2-delen af marengsmassen. Tilsæt da lakridsen og fyld en sprøjtepose med en større tyl. Sprøjt toppe på bagepladen.

Sæt bagepladen i ovnen og bag 75 min.

Rør kvark med Jordbærsirup. Smag til indtil ønskes smag fremkommer. Tilsæt rød frugtfarve forsigtigt lidt af gangen indtil ønsket lyserød farve fremkommer.

Når marengsene er færdige, køles de af nogle minutter inden de tages af pladen og lægges på en tallerken hvor en rund marengsbund toppes med et par skeer Jordbær-kvarkcreme hvorefter der lægges en top øverst.



Velbekomme og god fornøjelse :)

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle