Kinesisk blomme-sauce

Har du et blomme-træ eller adgang til et blommetræ i nærheden? Så prøv denne blomme-sauce.

Lækker, krydret blommesauce som kan bruges som tilbehør til middagsretten eller til, at pensle på kød inden det steges eller grilles.



Blommer kan bruges til mange skønne ting; Til blommetærte, blomme-marmelade, chutney, suppe, til at grille som tilbehør til is, blomme-pizza, salsa, til denne blomme-sauce og så kan de faktisk også som umodne og grønne bruges til blomme-oliven.

Og en skøn solmoden blomme lige fra træet er jo også bare helt skøn, at sætte tænderne i, så mulighederne er mange.


Du skal bruge:

500 g. blå blommer

1 løg

1 fed hvidløg

1/2 tsk. hakket frisk hakket ingefær

1 dl. vand

50 g. rørsukker

1/2 dl. æble-eddike

1/2 tsk. stødt koriander

2 tsk. salt

2 tsk. peber

1/2 tsk. cayenne-peber

1/2 tsk. kanel


Flydende Atamon til glasset.


Sådan gør du:

Rengør allerførst de glas du skal bruge.

Skold dem både indvendigt og indvendigt i låget.

Hæld en smule Atamon i bunden af glasset og vend det rundt, så alle flader skylles med Atamon. Hæld det tilsidst ud af glasset.


Skyl og halver blommer. Tag kernerne ud. Læg blommerne i en tykbundet gryde.

Snit et løg i små tern og hæld i gryden. Pres et fed hvidløg i gryden.

Hak frisk ingefær i små fine tern. 1 tsk. tilsættes i gryden.

Vand tilsættes.

Blandingen koges op under omrøring. Lad det simre ved middel varme i ca. 1/2 time. Rør indimellem, så det ikke brænder på.

Derefter tilsættes rørsukker, æbleeddike, koriander, salt, peber, cayennepeber og kanel.

Kog saucen op igen under omrøring, og lad den koge ind ved lav varme under låg i ca. 20 minutter.

Hæld blommesaucen på de rene, skoldede og Atamon-skyllede glas og sæt på køl.




God fornøjelse!


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle