Krydret gryderet med grønne bønner og kinesisk blommesauce

Lækker gryderet med hakket oksekød, grønt, dejlige krydderier og kinesisk blommesauce.



Nok til 2-3 personer:


Du skal bruge:

500 g. hakket oksekød

1 alm. løg

1 rødløg

1 fed hvidløg

2 gulerødder

1 tomat

1 dåse flåede tomater

1 grøn chili

3 spsk. Kinesisk blomme-sauce - Find opskrift HER

3 stilke frisk timian

2 stilke frisk rosmarin

1,5 tsk. Tandoori Masala krydderi

200 g. grønne bønner

Salt og peber


Sådan gør du:


Snit begge løg. Tag skallen af hvidløgsfedet og gør det klar til presning.

Varm olie op i en wokpande eller stor gryde.

Svits oksekødet i den varme olie undder omrøring.

Tilsæt de snittede løg og rør rundt. Dæmp varmen en smule.

Pres hvidløgs-fedet i gryden og rør rundt.

Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.

Tilsæt i gryden og rør rundt.

Skyl en tomat og skær den kvarte, og halver kvarterne. Tilsæt i gryden og rør rundt.

Skyl den grønne chili og skær den i fine skiver. Tilsæt i gryden og rør rundt.

Lad kødet simre ved middelvarme.

Tilsæt 3 spsk. kinesisk blommesauce i retten og rør rundt.

Skyl Timian og Rosmarin. Alle blade nippes af Timian-kvistene.

Alle nåle nippes af Rosmarin-kvistene. Rør rundt i gryden.

Tilsæt Tandoori-krydderi og rør rundt.


Skyl og halver friske eller frosner grønne bønner.

Hvis bønnerne er friske, skal de småkoge i retten ca.1/2 time.

Hvis de er frosne, skal de småkoge ca. 15 minutter.

Læg låg på gryden og lad retten simre ved middelvarme.

Rør indimellem i retten.





Spis gryderetten med et godt stykke brød til.


Velbekomme!

15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle