top of page

Lagkage med hvid Sarah Bernhard

Opdateret: 12. mar. 2023

En lagkage med en ny version af den lækre, mørke sarah Bernhard.

Nemlig en hvid version, som er lidt mere lys og let. Den går godt sammen med den mørke, frugtagtige solbærcreme.

Sammen med de skivede brombær der er lagt ovenpå Sarah Bernard-cremen, glasuren og den friske flødeskum giver det en lækker sød og frisk kombination.

3 lagkagebunde

Hvid Sarah Bernhard: 100 g.hvid chokolade 2,5 dl. piskefløde 38 %

Mørk solbærcreme: 2,5 dl. solbærsaft 1 spsk. solbærsaft 1 spsk. brun farin 4 dl. piskefløde 38 % 1,5 blade husblas 8-10 friske brombær

Pynt: Glasur af flormelis og vand Lyserød glasur Flødeskum Brombær Kiwi Krymmel

Hvid Sarah Bernhard: Kog fløde op i en tykbundet gryde. Når fløde når kogepunktet, tilsættes den hvide chokolade som er brækket i mindre stykker.

Cremen røres forsigtigt glat mens chokoladen smelter. Efter et par minutter i gryden hældes cremen i en dyb tallerken, og sættes på køl.

Mørk solbærcreme: Solbærsaft hældes i en gryde og tilsættes flormelis og brun farin.

Saften røres rundt og koger op. Når saften når kogepunktet, sættes den ned på middelvarme. Saften småsimrer ved middelvarme i godt 1/2 time indtil den tykner og bliver til sirup. Fløden koges imens i en anden tykbundet gryde, småsimrer ved middelvarme i ca. 30 minutter til den koger ind og tykner. Rør undervejs i fløden.

Skru ned for varmen sidst i processen, og pas på tilsidst, så fløden ikke bliver brun og brænder fast. Hæld fløden op i en skål og rør tilsidst lidt efter lidt, solbærsaften i, imens der røres forsigtigt rundt. Blød husblassen op i en lille skål med koldt vand. Efter et par minutter knuges husblasen fri for vand og tilsættes solbærcremen.

Der røres forsigtigt rundt i cremen, så cremen bliver jævn og glat. Solbærcremen sættes på køl i mindst 1/2 time. Kagen lægges sammen med først solbærcreme og derefter Hvid Sarah Bernhard creme. Skær brombær i skiver og læg fladt ovenpå Hvid Sarah Bernhard creme. Læg derefter den øverste lagkagebund på. Pyntes med hvid glasur, og yderligere med rosa glasur hvis det ønskes. Med et kræmmerhus af bagepapir sprøjtes mønstre og snirkler med rosa glasur. Fløden piskes og kant og top sprøjtes med flødeskum. der pyntes tilsidst med frugt, bær og krymmel.Tak for besøget <380 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page