Rabarber-crumble med hindbær-coulis

De friske nye rabarber er fremme nu, og de kan nydes i en rigtig lækker Rabarber-crumble. Ekstra lækkert bliver det med lidt kvark og hindbærcoulis som tilbehør.



Kagen er let og hurtig at lave, og den smager skønt i en kombination af den syrlige og søde rabarber med den søde, sprøde dej.

Til et lille ovnfast fad kan 5-6 rabarber-stænger fint passe til. Skær bladet af samt enderne af, og skyl rabarber-stænglen grundigt.

Tænd ovnen på varmluft ved 180 grader.


Opskrift til et lille ovnfast fad med nok til 4 personer:

5-6 rabarber-stængler

3 spsk. sukker

1 tsk. vanille-sukker

Skær bladet af samt enderne af, og skyl rabarber-stænglen grundigt.

Skær dem i skrå skiver på ca. 1-2 cm. bredde.

Hæld skiverne i en skål og bland dem sukker og vanille-sukker og lad dem stå og trække lidt imens dejen blandes.

Crumble-dej:

100 g.smør

3 dl. hvedemel

1 dl.havregryn

4 spsk. sukker

2 spsk. mørk sirup

Dejen blandes og findeles med fingrene, så dejen bliver grynet.

Bland dejen godt, så alle ingredienser bliver godt blandet.

Rabarberne hældes i bunden af et lille ovnfast fad.

Dejen fordeles ovenpå rabarberne i et jævnt lag.

Imens kagen er i ovnen tilberedes den lækre Hindbær-coulis.


335 g.skyllede friske hindbær

4 spsk. sukker

3 spsk. vand


Hindbærrene hældes i en lille gryde. Sukker og vand tilsættes og blandingen røres rundt og koges op.

Skru lidt ned for varmen, og lad det simre ved middellidt i ca. 10 min.

Når hindbær-coulis'en har samlet sig, skrues varmen ned på laveste trin, og hindbær-coulis'en simrer derefter lige så stille i ca. 15 min.

Rør blandingen ensartet.

Sluk derefter for varmen og lad coulis'en stå til den skal bruges.



Sæt fadet i ovnen og bag kagen ca. 20 min. ved 180 grader.

Tag kagen ud og lad den afkøle lidt.


Nyd et stykke med kvark og hindbær-coulis.


Velbekomme <3

64 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle