Rabarber-tærte med marcipan
top of page

Rabarber-tærte med marcipan

Rabarber i haven er de første af forårets og sommerens mange mange have-glæder og oplevelser med afgrøder fra haven.

Når først rabarberne er tittet frem fra jorden og klar til, at blive plukket, så følger der bare en masse andre skønne frugter og bær i kølvandet, hvis man er så heldig at have bærbuske og frugttræer i haven.



De første rabarber i år, skulle bruges til en tærte med marcipan.

Æggene blev hentet frisklagt i hønsegården, og der var lige 2 skønne æg som var klar til tærte-dejen.




Rabarber kan bruges til mange forskellige skønne kager, kompot, chutney, syltetøj, grød, crumble, saft, is m.m. Rabarber giver så mange muligheder.



Du skal bruge:


225 g. skyllede og snittede rabarber

3 spsk. sukker


30 g. Smør

50 g. Hvedemel

175 g. marcipan

2 æg

1 citron


Olie til at smøre formen

Flormelis til drys

Citron-melisse til pynt


Skær stilken og enderne af rabarberne. Skyl dem godt og skær dem i skrå snitter på 2-3 cm.

Hæld dem i en skål og drys sukker over. Vend rabarber og sukker rundt, og lad det stå og trække mens dejen tilberedes.


Tænd ovnen på 180 grader Varmluft.


Læg smør og mel i en skål. Riv marcipanen direkte i skålen.

Tilsæt æg og rør dejen rundt, så alt er godt fordelt.

Tilsæt saft fra 1 citron og rør dejen glat.


Tag en tærtebund med løs bund og hæld en smule olie på bunden. Tag et stykke køkkenrulle og fordel olien på bund og kanter.


Hæld dejen i tærteformen og fordel den så den smøres glat med en ske eller palet-kniv .


Fordel rabarber-skiverne i et jævnt mønster rundt på hele tærten. Tryk dem let ned i dejen.


Sæt tærten i midten af ovnen, og lad den bage ved 180 grader Varmluft i 35 minutter.


Tag tærten ud af ovnen og lad den køle en smule af, inden der sigtes et let laf flormelis over tærten.


Hvis du har Citron-melisse i haven, så snup et par blade til pynt.



Nyd tærten som den er til en kop kaffe eller the, eller med en god vanille-is, youghurt eller vanille-creme til dessert.




Velbekomme :)



176 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page