Med inspiration fra min kære Farmor's gamle kogebog, er denne dejlige og sunde suppe blevet til.
Den smager fantastisk, og æggebollerne som der er lidt bid i, giver et rigtig fint supplement til suppen.
Solbærrene er klar på buskene rundt omkring lige netop nu, så det er bare med, at få plukket så mange bær som muligt som kan blive tilberedt til skønne kager, saft, syltetøj, gele' eller denne dejlige suppe som udover at blive nydt med æggebollerne, også kan drikkes som en varm kop klar solbærsuppe i et krus.
Solbær er nogle af de sundeste bær, så man kan i hvert fald være sikker på, at få et godt bidrag C-vitamin når man nyder bærrene.
Du skal bruge:
1 kg. solbær
2,25 dl. vand
Rens og skyl solbærrene. Nip alle stilke af.
Hæld solbærrene i en stor suppegryde og tilsæt vand.
Lad solbærrene koge op, og dæmp så varmen til middel varme og lad solbærrene simre ca. 15 min.
Rør indimellem rundt i gryden.
Hæld solbærrene i en si over en skål. Solbærsaften sies fra. Rør rundt i solbærrene i sien, og pres solbærrene imens. Hæld solbærrene fra gryden og i sien lidt af gangen.
Der skal blive 7-8 dl. saft ud af denne portion.
Sæt skålen med saften til side.
Gryden rengøres.
2,5 liter vand
Solbærsaften
2 spsk. kartoffelmel udrørt i lidt vand i en kop
300 g. sukker
Vandet hældes i den rene suppegryde, og koges op.
Når vandet koger, tilsættes solbærsaften.
Rør rundt i gryden, og skru ned på middelvarme.
Kartoffelmel udrørt i lidt vand tilsættes i suppen lidt efter lidt mens der røres.
Skru lidt op for varmen til suppen begynder at boble.
Rør rundt i gryden, og dæmp derefter varmen igen så suppen simrer.
Tilsæt sukker lidt af gangen imens der røres i suppen.
Lad suppen simre ved lav varme.
Æggeboller:
6 hårdkogte æggeblommer
10 g. kartoffelmel
50 g. smør
1 spsk. sukker
2 nip salt
Æggene kan med fordel koges inden man går igang med solbærsuppen, så de er kølet af til de skal bruges.
Tag smørret ud af køleskabet.
De hårdkogte æg skæres forsigtig hele vejen rundt i æggehviden, så ægget deles, men æggeblommen stadig er hel.
Læg de hårdkogte æggeblommer i en skål. Der tilsættes kartoffelmel, og æggene findeles med kartoffelmelet med en gaffel.
Der tilsættes smør og æggemassen røres glat med gaflen. Tilsæt derefter sukker og salt og rør massen ensartet.
Æggemassen rulles til små kugler. De lægges på en tallerken eller fad og sættes på køl til de skal bruges.
Umiddelbart inden suppen skal serveres, tilsættes æggebollerne i suppen. Hvis æggebollerne er i gryden i suppen for længe inden servering, vil de begynde at smelte i suppen. Suppen skal være varm men må ikke koge når æggebollerne tilsættes. Lad æggebollerne være i suppen et øjeblik, inden suppen serveres og hældes i en dyb tallerken.
SÃ¥ er det bare med, at nyde suppen! Velbekomme :)