Solbær-crumble

Super lækker solbær-crumble til den lille sult, til den gode kop kaffe eller the eller til desserten med vanille-is til.



Du skal bruge:


350 g. solbær

2 spsk. sukker


350 g. havregryn

175 g. sukker

50 g. smør

10 spsk. olie


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl solbærrene og nip stilken af.

Vej 350 g. solbær af og drys 2 spsk. sukker over. Vend bærrene med sukkeret.

Stil bærrene til side og lad dem trække med sukkeret mens crumble-dejen tilberedes.



Havregryn blandes med sukker i en skål.

Tilsæt smør og olie og bland ingredienserne godt sammen.


En tærteform beklædes med bagepapir. Smør bagepapiret med olie, også på kanterne.

Halvdelen af dejen fordeles i tærteformen. Tryk dejen sammen, så den hænger sammen og er ensartet.

Sæt formen i ovnen på midterste rille og lad bunden bage i 10 min.


Når bunden tages ud efter 10 min. hældes solbærrene over bunden og fordeles.

Resten af crumble-dejen fordeles over bærrene.


Sæt kagen tilbage i ovnen og giv den 15 min. mere ved 200 grader.



Når den tages ud, sættes den til, at køle af lidt af, inden den spises.




Rigtig god fornøjelse!

166 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle