Solbær granita
top of page

Solbær granita

Den skønneste Solbær granita som alle skal smage. Den er essensen af sol og sommer, som der skal til før at Solbærrene modnes og bliver modne og smagfulde.


Jeg har flere Solbær buske i haven, og de giver mange bær. Selvfølgelig skal det udnyttes fuldt ud, så det er med at finde på skønne opskrifter som kan forsøde sommeren ekstra meget. At fryse ned, lave marmelade, saft mm. giver en lykkefølelse hver gang køleskabet eller fryseren åbnes samtidig med, at de lækre sager kan bidrage med en masse vitaminer og mineraler.

Tiden som det tager, at plukke bærrene, ordne dem og tilberede dem er godt givet ud.

En af favoritterne som kan tilberedes af de lækre og sunde bær, er denne Solbær granita.Af denne opskrift bliver der nok til 6-8 portioner som er anrettet i høje dessert glas.

Antal portioner efter hvor stort dessert-glasset og portionen er.


Skyl solbærrene og nip stilkene af. Hæld solbærrene i et dørslag og skyl godt igennem med koldt vand. Hæld bærrene tilbage i skålen og skyl, og hæld så tilbage igen for at skylle den sidste gang. Opdag undervejs stilke der skal nippes af.


Du skal bruge:

  • 500 g. rensede Solbær

  • 1,5 dl. vand

  • 150 g. Flormelis

  • 3-4 dl. Piskefløde

Sådan gør du:


Kom solbærrene i en gryde med 1,5 dl. vand. Lad det koge op og dæmp så varmen så det simrer. Lad det simre 5-10 minutter til bærrene er bløde.

Tag en sigte og læg over en anden gryde eller skål. Pres bærrene igennem sigten, så så meget som muligt saft bliver presset ud af bærrene og igennem sigten.

Sigt 150 g. flormelis i gryden eller skålen, og pisk det sammen.

Find flere frysebokse frem med låg.


Fløden skal først bruges ved anretning.
Hæld blandingen i bunden af hver boks, så det når 2-3 cm. op fra bunden. Læg låg på, og placer fryseboksen lige i fryseren.

Hvis boksen står skævt imellem andre madvarer i fryseren, vil isen fryse skævt, så der vil være et tykkere lag is i den ene side end den anden side.

Placer derfor boksen så lige som muligt.


Lad granita'en indfryse mindst et par timer.

Tag den ud ca. 20 minutter før den skal serveres. Lad den tø en smule op, inden den skæres i små stykker på kryds og tværs, og tag derefter hvert lille stykke op i en højt dessert glas.


Når alle glassene er fyldt med Solbær granita, overhældes der med piskefløde.Det bliver en himmerigs mundfuld!


Denne her opskrift er et must, hvis man er så heldig, at have Solbær buske i haven.

Det er en dejlig natur-oplevelse, at plukke bærrene, en hyggelig oplevelse at tilberede Solbær granita'en og en skøn smags-oplevelse, at nyde Solbær granita'en til dessert.


God fornøjelse :)

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page