Solbær-muffins
top of page

Solbær-muffins

Opdateret: 14. jul. 2023


Skønne solmodne solbær der er så rige på både smag, Antioxidanter, Jern og A, B og C-vitaminer.

Solbær er en af de sundeste bær, så det er bare med, at benytte sig af de dejlige bær når de er klar på busken, og tilberede dem til de mange dejlige muligheder der er; bla. marmelade, saft, is, tærte, kager og i muffins som disse.Start med at tænde ovnen på 180 grader. Til denne portion får du 25 muffins. Du skal bruge: 400 g. solbær

3 spsk. sukker 4 æg 150 g. sukker 4 spsk. olie 200 g. hvedemel

2 tsk. vanille-sukker 1/2 tsk. bagepulverSkyl og rens solbærrene. Læg dem i en skål for sig og drys 3 spsk. sukker over.

Vend bærrene med sukkeret. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt olie og rør rundt. Tilsæt mel og alle tørre ingredienser og rør blandingen godt. Tilsæt solbærrene og vend bærrene med dejen. Tag 25 muffinsforme og placer på en bageplade. Tilsæt 2 små spsk. dej til hver muffinsform. Hvis der er dejrester, tilsættes dej der hvor der mangler lidt dej i formen. Sæt pladen midt i ovnen og bag ca. 20 min. i en 180 grader varm ovn. Hold øje med kagerne de sidste minutter, så de ikke bliver for mørke. Lad kagerne afkøle.Solbær er lidt syrlige, så nyd kagerne til lidt vanille-is eller sødet creme fraiche.


God fornøjelse!60 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page