Solbær saft
top of page

Solbær saft

Når Solbærrene er solmodne og klar til plukning, er det en gave at kunne plukke de små fine bær og fylde en hel skål med dem.

Det tager tid, men hvis man tager en stol og sætter sig ved busken mens solen skinner, er det en herlig fornøjelse.Solbær er fyldt med vitaminer og mineraler, så hvis man har en eller flere buske i haven, kan man med fordel nyde godt af bærrene og få gratis kilde til sundhed.

Solbær indeholder B,C og E-vitamin samt mineralerne Fosfor, Jern, Magnesium, Mangan, Kalium og Kalk.

Så hvis man ikke får tilberedt saft, muffins, kage, syltetøj eller andet af bærrene, er det en god ide' at plukke dem og få dem på frost, så de kan nydes f.eks om vinteren hvor der er brug for ekstra vitaminer og modstandskraft.


Solbær saften er en skøn og lækker saft, og den bliver bare ekstra god med tanken på, at den er hjemmelavet og at oplevelsen af saften startede på stolen i solen ved siden af Solbær busken.Af denne opskrift bliver der ca. 2 liter Solbær saft


Til Solbær saften skal du bruge:


1 kg. Solbær

1 liter vand

1,2 dl. Økologisk Lager eddike

1/2 liter vand

750 g. Sukker


Bærrene som inden vejning er nippet fri for stilke, hældes i en gryde.

Der tilsættes vand og eddike i en stor gryde, og blandingen koges op.

Rør imens i gryden, og sænk varmen undervejs til middelvarme.

Lad blandingen koge/simre i 15 minutter. Skummes tilsidst.

Tag en fin sigte over en anden stor gryde, og lad bærrene passere i sigten, og sigt saften direkte i gryden. Tryk bærrene ned i sigten, så så meget saft som muligt kommer igennem sigten.

Saften tilsættes 1/2 liter vand og koges derefter op igen. Dæmp varmen og lad saften simre ca. 10 minutter. Skum saften.

Derefter tilsættes sukkeret til saften. Der røres rundt i gryden, og saften koges igen op og simrer ca. 15 minutter, mens der indimellem røres forsigtigt rundt i gryden.

Skum evt. saften igen.


Lad derefter saften køle af ca. 5 minutter, inden det hældes på flasker.


Flaskerne skal renses inden påfyldning med flaskerenser og sulfovand, skylles godt og lige inden påfyldning af saft, skylles med Atamon.

Atamon hældes i bunden af flasken, så der er 3-4 cm. i bunden af flasken. Låget lukkes godt, og flasken vendes og drejes, så Atamon'en rører ved alle sider og i toppen. Hældes ud, og kan evt. genbruges ved næste flaske.


Hæld saften igennem en tragt ned i flasken, eller hæld saften fra gryden og over i et litermål med hældetud for derefter at hælde det over i flasken.

Sæt flaskerne på køl og lad saften køle af et par timer, inden det prøvesmages.

Bland saften op 1-3, så der blandes 3 dele vand i 1 del saft.
TIP!

Du kan ofte finde fine glas-flasker i genbrugs-forretninger.Rigtig god fornøjelse :)

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page