Dejlig stikkelsbær-coulis som er skøn som topping på vanilleis eller youghurt.
![](https://static.wixstatic.com/media/8db8a4_fb542967fde34dadb29eb8c1fb49f340~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/8db8a4_fb542967fde34dadb29eb8c1fb49f340~mv2.jpg)
Du skal bruge:
1 kg. stikkelsbær
500 g. sukker
1/2 dl. vand
Sådan gør du:
Rens og skyl stikkelsbærrene.
Hæld dem i en gryde og tilsæt sukkeret. Rør let rundt i blandingen.
Lad det stå i ca. 30 minutter.
Rens og skold et glas med tætsluttende låg.
Tryk bærrene let sammen med sukkeret mens der røres rundt.
Tilsæt vandet og bring bærrene i kog.
Lad det koge 4-5 minutter. Der røres rundt undervejs.
Tag gryden af varmen og hæld coulis'en i det rene og skoldede glas. Luk låget godt til.
Vend glasset på hovedet og lad det stå ca. 5 minutter.
Sæt glasset på køl og lad coulis'en sætte sig en dags tid inden det serveres.
![](https://static.wixstatic.com/media/8db8a4_1765949a2f7b42dbbea146aab3e4f0a3~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/8db8a4_1765949a2f7b42dbbea146aab3e4f0a3~mv2.jpg)
God fornøjelse!