top of page

Stikkelsbær granita

En virkelig dejlig Stikkelsbær granita som toppet med piskefløde ved servering, bliver en drøm af en dessert.Der er en stor Stikkelbær busk i vores have. Den har torne på grenene, og man skal være forsigtig når man plukker de gule bær. De har en lidt hård skal og smager ikke af så meget hvis de spises rå, men de kan tilberedes til skøn kompot, syltetøj, saft, kager, muffins og så til denne skønne dessert.


Denne opskrift er virkelig favoritten over dem alle med Stikkelsbær.

Det tager lang tid, at plukke og rense Stikkelsbær, men det er det hele værd når denne granita er klar til, at blive serveret som en meget skøn dessert.


Du skal bruge:


500 g. rensede Stikkelsbær

1,5 dl. vand

150 g. flormelis


Sådan gør du:


Kom Stikkelsbærrene i en gryde med 1,5 dl. vand. Lad det koge op og dæmp så varmen så det simrer. Lad det simre 10-15 minutter til bærrene er bløde.

Tag en sigte og læg over en anden gryde eller skål. Pres bærrene igennem sigten, så så meget som muligt saft bliver presset ud af bærrene og igennem sigten.

Sigt 150 g. flormelis i gryden eller skålen, og pisk det sammen.

Find flere frysebokse frem med låg.


Fløden skal først bruges ved anretning.


Hæld blandingen i bunden af hver boks, så det når 2-3 cm. op fra bunden. Læg låg på, og placer fryseboksen lige i fryseren.

Hvis boksen står skævt imellem andre madvarer i fryseren, vil isen fryse skævt, så der vil være et tykkere lag is i den ene side end den anden side.

Placer derfor boksen så lige som muligt.


Lad granita'en indfryse mindst et par timer.

Tag den ud ca. 20 minutter før den skal serveres. Lad den tø en smule op, inden den skæres i små stykker på kryds og tværs, og tag derefter hvert lille stykke op i en højt dessert glas.


Når alle glassene er fyldt med Stikkelbær granita, overhældes der med lidt piskefløde.
Nyd hver mundfuld! Den kan sagtens serveres til gæster.God fornøjelse :)

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle