top of page

Syltede græskar med vanille

De skønneste, lækre stykker græskar der kan spises ligesom slik.




Du skal bruge:


1 kg. græskar-tern

1 liter Eddike

-

1 kg. sukker

1/2 liter vand

3 vanille-stænger

1 tsk. vanille-sukker


Sådan gør du:


Dag 1.

Græskarret skæres i 2 halve og indmad og kerner tages fra.

Begge halvdele skæres i kvarte og skrælles.

Skær hver kvart i små firkanter.

Vej 1 kg. græskar-tern af.

Fordel græskar-ternene i en stor gryde eller evt. suppe-gryde.

Hæld Eddike over.

Læg låg på og lad gryden stå i min. 24 timer.

Rør indimellem i græskar-ternene.


Dag 2.


Græskar-ternene tørres af ved, at tage en hulske og tage en skefuld græskar-tern over på et viskestykke der er lagt dobbelt på bordet. Dup ternene tørre og hæld dem i en stor skål. Aftør alle græskar-ternene på denne måde og læg i skålen.

I en stor gryde eller suppegryde fordeles sukker og vand. Rør rundt i blandingen.

Tilsæt græskar-tern og rør rundt i blandingen.

Vanille-stængerne deles i 3 stykker og tilsættes i gryden sammen med vanille-sukkeret.

Lad det koge op, og lad det simre 12-20 minutter ved middelvarme.



Gør imens glas klar ved enten at skolde glassene, hvis de kan tåle det eller skylle de rengjorte glas med Atamon.

Glas som før har indeholdt f.eks rødkål, asier osv. som er købt i supermarkedet kan som regel tåle, at blive skoldet med kogende vand.

Hæld også kogt vand over lågene.


Når græskarrene er klar til, at komme på glas, tages de op af gryden med en en lille grydeske eller spiseske. Lad sukkervandet bliver tilbage i gryden, og lad det koge ind til sirup ved lav varme i ca. 1 time.

Luk glassene godt til.


Når siruppen er klar, tages det med en ske op i glassene med de syltede græskar, og glasset fyldes til et par cm. inden kanten.

Luk glasset godt til igen.

Lad det stå ved stuetemperatur og pynte i køkkenet.


Rigtig god fornøjelse!



34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle