Tandoori-kylling med gulerødder

De skønne Harlequin-gulerødder i haven er klar til, at blive taget op af jorden, og det skal selvfølgelig fejres med at tilberede dem i en dejlig middagsret.



Jeg har valgt at lave en wokret med kyllingebryst i tern sammensat med de nye, skønne gulerødder tilsat dejlige krydderier, rødløg og grøn peberfrugt.



Nok til 2 personer.


Du skal bruge:


2 rødløg i lille størrelse

Olie til stegning - evt. denne Timian-chili olie

300 g.kyllingebryst i tern

1 tsk. Tandoori-krydderi

350 g.skivede gulerødder

2 tsk. fiskesauce

2 x 1 dl. vand

1 fed hvidløg

1/4 tsk. chilikerner

1 grøn peberfrugt

Salt og peber


Sådan gør du:

Rens og skyl gulerødderne.

Skær dem i fine tynde skiver. Vej dem af og sæt til side.

Varm en wokpande op og tilsæt olie til stegning.

Skær løgene i halve og kvarte, og derefter i fine tynde skiver.

Hæld dem i den varme olie i wokpanden og lad dem svitse et par minutter. Rør rundt undervejs så de ikke brænder på. Sænk varmen en smule.


Tilsæt kyllingeternene og lad dem svitse med løgene. Rør rundt så det ikke brænder på.

Efter et par minutter tilsættes Tandoori-krydderi og der røres rundt i retten.

Lad det svitse et par minutter til.

Tilsæt gulerødderne og rør rundt.

Tilsæt fiskesauce og rør rundt. Lad varmen være på middel-varme.

Tilsæt 1 dl. vand og rør rundt i retten.

Pres 1 fed hvidløg i retten og tilsæt chili-kerner.

Rør rundt.

Snit peberfrugten i fine, lange skiver og tilsæt i retten.


Rør rundt. Tilsæt 1 dl. vand til og rør rundt imens retten småsimrer ved middelvarme.

Læg låg på og lad retten simre ved lav varme til gulerødder og peberfrugt er møre.


Smag til med sat og peber inden retten serveres.


Spis retten med ris.




Velbekomme!


16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle