Blomme-chutney

Lækker chutney af skønne solmodne blommer der lige sætter prikken over i'et når den bruges som tilbehør til gryderetten, karry-retten, ris-retten eller en anden lækker middags-ret.



Blommetræerne bugner af blommer i år, så der er rig mulighed for at tage for sig af naturens gaver og få fyldt en masse glas med denne lækre blomme-chutney, blomme-marmelade og andre lækkerier af blommer.


Jeg har brugt blandende blå og gule blommer til denne chutney, så brug de blommer du har i din have. Hvis du ikke har et blomme-træ kan du gå ud i naturen og finde blomme-træer med vilde blommer. De er ikke så store, men smager også dejligt.


Du skal bruge:


1 kg. blommer

2 dl. vand

500 g. brun farin

Saft af 1/2 citron

2 små rødløg

20 g. frisk ingefær

1 rød chili

1 dl. æbleeddike

3 tsk. Melatin med 2 spsk. sukker


Sådan gør du:


Skyl og rens blommerne.

Halver dem og fjern kernerne. Hæld de halve blommer i en stor gryde, evt. suppegryde,

Tilsæt vand til blommerne. Kog blommerne op.

Tilsæt brun farin i gryden og rør rundt.

Pres en 1/2 citron og tilsæt saften i gryden.

Rør rundt og lad blandingen småkoge.

Snit løgene i fine snitter og tilsæt i gryden.

Skræl et stykke ingefær. Vej 20 g. af og riv det på den fine side af råkostjernet direkte i gryden.

Rør rundt i gryden. Læg låg på gryden og lad blandingen simre.

Skyl en rød chili og skær den i fine skiver på skrå. Tilsæt skiverne i gryden. Rør rundt.

Lad chutney'en småkoge i ca. 20 time ved middelvarme mens der indimellem røres i gryden.

Tilsæt æbleeddike og rør rundt i gryden. Læg låg på og lad det fortsat simre ca. 15 minutter.

Melatin blandes i skål med sukker. Chutney'en koges et øjeblik op og så tilsættes Melatin/sukker-blandingen lidt ad gangen mens der røres i chutney'en.

Skru ned for varmen og lad det fortsat simre ved middelvarme.



Rens og skold glassene der skal bruges til at opbevare Chutney'en.

De glas der kan tåle kogende vand, skoldes og de glas der ikke kan tåle det kogende vand, vaskes godt med sulfovand og skylles. Husk også at rengøre lågene.

Hvis du har Atamon hjemme, skylles glassene i Atamon på alle sider. Hæld en smule Atamon i bunden af et glas og luk låget godt til. Vend og drej glasset så Atamon'en rammer alle sider af glasset.

Hæld Atamon'en ud i vasken og sæt glasset klar til Blomme-chutney'en.


Hæld blomme-chutney'en på glas, luk låget godt til og sæt på køl.


Nyd blomme-chutney'en som tilbehør til din middagsret.


Velbekomme!



28 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle