Saml en håndfuld friske krydderurter og læg dem i en flaske. Overhæld med Olivenolie og luk flasken til.
Få på den måde mest muligt ud af dine krydderurter. Det er samtidigt dekorativt at have en eller flere flasker stående i køkkenet. En flaske krydder-olie er også en rigtig fin værtindegave.
Jeg har samlet Rosmarin og Timian til dagens 3 krydderolier,
Ud af det har jeg lavet en flaske Rosmarin-olie, en flaske Timian-olie og en flaske Timian-olie med chili.
Du skal bruge:
En portion Rosmarin
En portion Timian
Tørrede Chili-kerner
Olivenolie
Glasflasker med låg
Sådan gør du:
Rens glasflasker ved at fylde dem med sulfovand. Ryst flasken flere gange og hæld vandet ud. Skyl efter flere gange for at være sikker på, at alt sulfovand er ude.
Sæt flasker til tørring.
Skyl krydderurterne og dup dem tørre.
Rosmarin-olie
Fyld en flaske med Rosmarin. Fyld flasken op med Olivenolie. Luk flasken til.
Timian-Chili-olie
Fyld en flaske med Timian. Tilsæt 1/2 tsk. chili. Fyld flasken op med Olivenolie. Luk flasken til.
Timian-olie:
Fyld en flaske med Timian. Fyld flasken op med Olivenolie. Luk flasken.
God fornøjelse!