Hyben-marmelade

Hybenbuskene rundt omkring ved markhegn og strandkant er i øjeblikket afblomstret, og de smukke hybenroser er ændret til dejlige røde og orange hyben.

Blomsterne er så smukke, og jeg har flere gange nydt at tegne og derefter male hybenroser.

Smagen af de dejlige hyben skal man helt sikkert heller ikke kimse af.



Der blev idag samlet en skålfuld store flotte hyben som jeg har lavet denne marmelade af.

Den er med grove stykker, men hybenstykkerne er dejlig møre og er fulde af smag.


Du skal bruge:

420 g. hyben

210 g. sukker

1/2 dl. vand


Sådan gør du:

Skær bund og top af hver hyben, del den og fjern kernerne med en kniv.

Husk handsker, da kernerne klør hvis du rører dem med fingrene.

Hæld de halve hyben i en skål og hæld vand på. Skyl og rengør alle hyben.

Hæld dem i en tykbundet gryde.

Tilsæt sukker i gryden og rør det med hyben.

Lad hyben og sukker trække ca. 10 min.

Tilsæt vand.

Bring til kogepunktet og lad blandingen koge et øjeblik mens der røres rundt. Dæmp til middelvarme og lad det simre i ca. 20 minutter. Rør indimellem.

Skold et rengjort glas med låg.

Hæld hybenmarmeladen i glasset og luk til med tætsluttende låg med det samme.

Sæt marmeladen på køl.




Nyd den på et stykke godt brød med smør eller ost under.


Velbekomme!



98 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle