Hybenmarmelade med æble, blommer og citronmelisse

Lækker marmelade med et touch af citron der er lækker som topping på græsk youghurt, creme fraiche, youghurt natural eller på et godt stykke brød med smør eller ost.



Har du citronmelisse i haven, hyben i naturen omkring dig og blå blommer i haven? Så lav denne lækre marmelade og fejr at alt det skønne omkring dig fra naturens spisekammer kan nydes i fulde drag. Æbler er i midten af August ikke helt klare til plukning, så hvis du laver denne marmelade lige så snart hyben og blommer er klar, må du ty til æbler fra supermarkedet.


Du skal bruge:

125 g. halve blommer uden kerner

235 g. halverede hyben der er befriet for kerner

175 g. æble i små tern

10 g. citron-melisse blade

275 g. sukker

1 vanille-stang


Sådan gør du:


De halve skyllede blommer hældes i en gryde.

De halve hyben der er skyllet og befriet for kerner, tilføjes i gryden.

Æble snittes i små tern og tilføjes i gryden.

Citronmelisse-blade snittes i små stykker og tilføjes i gryden.

Sukker hældes øverst i gryden. Vend sukker med blandingen.

Læg låg på og lad blandingen trække i ca. 2 timer.



Rengør og skold et stort glas med låg.

Skær en vanillestang igennem, så den åbnes. Skrab vanillekorn ud og tilsæt i gryden. Tilsæt desuden vanillestangen.

Bring blandingen i kog mens der røres i gryden. Lad det koge et par minutter inden der dæmpes for varmen til middelvarme. Lad blandingen småkoge i ca. 1/2 time ved middelvarme, mens der røres jævnligt i gryden.

Når frugterne er møre og blandingen karamelliseret og fyldig, hældes marmeladen på det skoldede glas og låget lukkes til med det samme.

Sæt glasset på køl.




God fornøjelse!


27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle