top of page

Koteletter med Peanutbutter-sauce og cous cous

En lækker ret som kan bruges både til hverdag og gæstemad.

Hvis du ikke lige har koteletter hjemme, så brug kyllingefilet i stedet.



Nok til 2-3 personer:


Start med tilberede saucen.


Du skal bruge:

3 små løg

Olie til stegning

1,5 tsk. frisk revet ingefær

6 spsk. tomatketchup

2 fed hvidløg

1/4 tsk. tørrede chilikerner

1 dl. Peanutbutter

6 dk. kogt vand


Sådan gør du:

Snit løgene i fine tern.

Varm olie op i en gryde.

Svits løgene og lad dem brune ved middelhøj varme.

Tilsæt revet frisk ingefær og rør rundt.

Tag gryden af varmen og tilsæt ketchup. Rør blandingen rundt, og sæt gryden tilbage

på varmen ved middel varme. Rør rundt så det ikke brænder på.

Pres de to fed hvidløg og tilsæt i gryden. Tilsæt desuden chili og rør rundt i gryden.

Kog vandet i en elkoger, og hæld det kogende vand i gryden. Rør rundt så alt er godt fordelt.

Tilsæt peanutbutter og rør så saucen glat.

Lad saucen simre ved middelvarme. Skru lidt ned til lav varme hvis det simrer for kraftigt.

Lad saucen stå og simre ca. 30 minutter uden låg.


Koteletter:


4 koteletter

Olie til stegning

Revet ingefær

Salt


Varm en pande med olie op til stegning af koteletterne.

Læg koteletterne på panden og lad dem brune og stege ca. 15-20 min. ved middelvarme. Smør med en ske lidt revet ingefær på hver kotelet og krydr med salt. Gør dette på begge sider. Lad dem brune og vend dem ofte.

Når koteletterne er klar lægges de ned i saucen i gryden.

Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det varme og mørne lige så stille imens at cous cous'en tilberedes.



Cous cous:


1/2 liter vand

400 gr. cous cous

1/2 hønse-bouillon terning

2 tomater

1/2 squash

Tandoori Masala-krydderi


Kog vandet i en gryde. Tilsæt boullon-terning og rør det ud.

Tilsæt cous cous'en når vandet er i kog.

Rør det sammen med en ske, og skru helt ned for varmen.

Lad det stå i ca. 10 minutter med låg på.

Imens gøres grøntsagerne klar.

Snit tomaterne i små snitter og hæld i en skål.

Snit squash'en i små snitter: Varm olie op på en pande og hæld squash-ternene på.

Lad det svitse let mens der røres rundt. Drys Tandoori Masala over, så squashen tager farve.

Når det hele er svitset let, hældes det i skålen sammen med tomat-ternene.

Når cous cous'en er klar røres der rundt i den, og så hældes det i skålen til grøntsagerne.

Det hele røres sammen så alt er godt fordelt.

Skær evt. lidt icebergsalat i strimler til tilbehør.


Anret maden og nyd den.




Velbekomme!