top of page

Mælkebøtte-saft

Det er en skøn oplevelse både, at plukke de udsprungne kønne Mælkebøtter og at smage den skønne saft som har en smuk gylden farve og en dejlig honning-agtig smag.



Det er en gave, at have haven fuld af mælkebøtter. De er både dejlige at se på i den skønne solgule farve og de kan bruges til mange ting.

I flere lande er den en eftertragtet råvare som både kan sauteres, steges, bages, syltes samt koges til sirup eller saft samt kan brygges til en snaps.



Mælkebøtte-saften smager dejligt og friskt honning-agtigt, og kan bruges både til en kølig forfriskning samt på middagsbordet som et alternativ til saftevand.


Du skal bruge:


50 mælkebøtteblomst-hoveder

1,5 Liter vand


Sådan gør du:


Pluk mælkebøtter, ryst dem fri for evt. smådyr og læg dem i en skål.

Tag en stor gryde frem.

Nip blomsterhovedet af, og læg resten af mælkebøtte-stilken til side.


Pluk kronbladende af mælkebøtte-blomsten direkte ned i gryden.

Sørg for, at der ikke kommer rester med af grønne blade, da de er bitre i smagen.

Nip så mange kronblade af blomsten som muligt.


Når der er nippet kronblade af 50 Mælkebøtte-blomster, tilsættes der 1,5 Liter vand i gryden.

Rør rundt i gryden, så alt bliver fordelt.

Lad blandingen koge op. Når det når kogepunktet og har kogt et øjeblik, skrues der ned for varmen til middelvarme. Lad blandingen småkoge i 15-20 minutter.

Tag gryden af varmen.


Der tages en skål og en sigte frem.

Saften hældes igennem sigten, så alle kronblade bliver sigtet fra.


Saften smages til med Mælkebøtte-sirup. Find opskrift HER

Tag en spsk. sirup af gangen, og rør ud i saften.

Smag til undervejs.


Alternativt kan der sødes med honning eller sukker.


Mælkebøtte-saften hældes på en rengjort glas-kande og sættes på køl.


Lad den køle af et par timer inden den nydes af et fint glas.




God fornøjelse!



332 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle