Mælkebøtte-saft
top of page

Mælkebøtte-saft

Det er en skøn oplevelse både, at plukke de udsprungne kønne Mælkebøtter og at smage den skønne saft som har en smuk gylden farve og en dejlig honning-agtig smag.



Det er en gave, at have haven fuld af mælkebøtter. De er både dejlige at se på i den skønne solgule farve og de kan bruges til mange ting.

I flere lande er den en eftertragtet råvare som både kan sauteres, steges, bages, syltes samt koges til sirup eller saft samt kan brygges til en snaps.



Mælkebøtte-saften smager dejligt og friskt honning-agtigt, og kan bruges både til en kølig forfriskning samt på middagsbordet som et alternativ til saftevand.


Du skal bruge:


50 mælkebøtteblomst-hoveder

1,5 Liter vand


Sådan gør du:


Pluk mælkebøtter, ryst dem fri for evt. smådyr og læg dem i en skål.

Tag en stor gryde frem.

Nip blomsterhovedet af, og læg resten af mælkebøtte-stilken til side.


Pluk kronbladende af mælkebøtte-blomsten direkte ned i gryden.

Sørg for, at der ikke kommer rester med af grønne blade, da de er bitre i smagen.

Nip så mange kronblade af blomsten som muligt.


Når der er nippet kronblade af 50 Mælkebøtte-blomster, tilsættes der 1,5 Liter vand i gryden.

Rør rundt i gryden, så alt bliver fordelt.

Lad blandingen koge op. Når det når kogepunktet og har kogt et øjeblik, skrues der ned for varmen til middelvarme. Lad blandingen småkoge i 15-20 minutter.

Tag gryden af varmen.


Der tages en skål og en sigte frem.

Saften hældes igennem sigten, så alle kronblade bliver sigtet fra.


Saften smages til med Mælkebøtte-sirup. Find opskrift HER

Tag en spsk. sirup af gangen, og rør ud i saften.

Smag til undervejs.


Alternativt kan der sødes med honning eller sukker.


Mælkebøtte-saften hældes på en rengjort glas-kande og sættes på køl.


Lad den køle af et par timer inden den nydes af et fint glas.




God fornøjelse!



331 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Solbær saft

bottom of page