top of page

Pandekager med Tandoori-fyld

De lækreste pandekager fyldt med krydret og velsmagende oksekødsfyld der er krydret med Tandoori Masala, ingefær og karry.



Nyd dem til aftensmaden med lidt tomat i skiver til, eller en grøn salat.


Til 2 personer.


Du skal bruge:


500 g. hakket oksekød

Olie til stegning

1 spsk. Karry

2 tsk. revet frisk ingefær

8 meget små kartofler eller 4 kartofler i ml. størrelse

1 dl. vand

2 gulerødder i ml. størrelse

2 tsk. Tandoori Masala

1 dl. vand

Salt og Peber


Pandekager:

170 g. Hvedemel

4 dl. vand

4 spsk. Olie

Salt


Olie til stegning



Sådan gør du:


Skræl et stykke frisk Ingefær og riv det på den fine side på råkostjernet.

Hæld olie i bunden af en stor gryde og varm olien op. Hæld oksekødet i og lad det svitse ved knap høj varme. Rør rundt så det ikke brænder på.

Tilsæt Karry og rør rundt. Tilsæt revet frisk Ingefær og rør rundt.

Skru varmen lidt ned.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Tilsæt i gryden.

Tilsæt 1 dl. vand og rør rundt i retten.

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Tilsæt i gryden.

Rør rundt og skru varmen op på middel varme.

Tilsæt Tandoori krydderi og rør rundt.

Tilsæt vand og rør rundt.

Læg låg på gryden og lad retten simre ved middel varme.

Smag tilsidst til med salt og peber.


Imens tilberedes pandekagerne.


Sådan gør du:


Rør ingredienserne sammen i en skål. Start med at tilsætte 3 dl vand til melet, og når det er rørt ud tilsættes den sidste dl. vand.

Rør dejen glat.

Der bliver ca. 5 pandekager af dejen.

Varm en lille pande op. Tilsæt en god sjat olie.

Tag et lille dl. mål eller en ske der indeholder ca. det samme.

Hæld dejen ud på panden og vend panden rundt så dejen fordeler sig hele vejen rundt,

så langt ud til kanten af panden som muligt.

Lad varmen stå på knap højeste trin, og lad pandekagerne blive stegt gyldne på begge siden. Hold øje med at de ikke brænder på, og at varmen ikke står for højt.

For hver ny pandekage tilsættes der olie til panden.

Steg pandekagerne og læg dem på en tallerken efterhånden som de bliver færdige.

Rør indimellem i gryden imens gryderetten simrer, og kartofler og gulerødder bliver møre.


Når alle pandekager er færdige, anrettes hver pandekage på en tallerken. Fyld 3 spsk. kødfyld på midten af pandekagen, fold den sammen og vend den rundt så samlingen er nederst.



Spis retten med lidt tomat eller en grøn salat, og pynt evt. med lidt grønt på toppen.


Velbekomme!