top of page

Solbær Marmelade

Opdateret: 23. jul. 2023

Skøn og nem marmelade af lækre solmodne Solbær.



Pluk en skålfuld og forvandl bærrene til guld der kan holde sig i køleskabet, og som kan nydes på et godt stykke brød.


Du skal bruge:

750 g. Solbær uden stilke

565 g. Sukker

1,8 dl. vand


Sådan gør du:

Rens først 2-3 syltetøjsglas i middelstørrelse med sulfovand. Skyl godt efter og tør glas og låg med et viskestykke. 3-4 cm. Atamon hældes i bunden af hvert glas, låget lukkes godt til og glasset vendes og drejes så Atamon'en fordeler sig på alle sider og i låget.

Hæld Atamon'en ud og sæt glassene parat.


Skyl Solbærrene og hæld dem i en stor gryde. Tilæst Sukker og Vand.

Lad bærrene koge op, dæmp varme til middelvarme og lad så bærrene simre 15 min. mens der indimellem røres i gryden.

Sæt en sigte over en anden stor gryde, og hæld bærrene igennem sigten. Vend sigten fra side til side, og pas imens på at bærrene ikke bliver for mosede. Når bærsaften har passeret sigten, skrabes undersiden af sigten så det sidste bærsaft kommes i gryden. Bærrene sættes til side.

Lad saften koge op og simre ved middelvarme i 15 minutter. Rør undervejs i gryden.

Tilsæt da bærrene i gryden, og vend forsigtigt marmeladen rundt.


Hæld Marmeladen i glassene med en spiseske eller lille grydeske. Luk låget godt til, og sæt glassene et øjeblik på hovedet. Dette giver vacuum i glasset og bedre holdbarhed.

Sæt glassene på køl.


Rigtig god fornøjelse :)




34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle