top of page

Stampot med persillerod, gulerødder og hvidløg

Opdateret: 20. dec. 2022

Den skønne ret Stampot er en traditionel hollandsk ret som består af groft mosede kartofler med en eller flere grøntsager. Den er en af de ældste hollandske opskrifter som stadig er populær, og som stammer helt tilbage til 1600-tallet.



Med inspiration fra denne hollandske ret, har jeg tilberedt denne lækre version med kartofler, persillerod, gulerødder og løg.


Til 2-3 personer skal du bruge:


3 persillerødder i ml. størrelse

2 gulerødder i ml. størrelse

8 kartofler i ml. størrelse

1/2 liter vand

1 hønsebouillon-terning

1 fed hvidløg

2 små løg eller 1 ml. størrelse

1/2 tsk. Grandma's Salt-mix med krydderier ( kan købes i Normal )

50 g. smør

Peber


Sådan gør du:


Skræl alle grøntsager, skær ender af gulerødder og persillerødder. Skyl dem og skær i mindre stykker.

Læg rodfrugt-stykkerne i en gryde.

Hæld vand over. Findel bouillonen i mindre stykker og tilsæt i vandet. Rør rundt i gryden.

Læg låg på og lad det koge op. Når vandet koger, skrues varmen en smule ned.


Pil 2 små løg eller 1 løg i ml. størrelse. Snit løget i små tern og tilsæt i gryden.

Tag skallen af 1 fed hvidløg og skær det i små stykker. Tilsæt i gryden.

Tag 1/2 tsk. Grandma's Salt-mix og tilsæt i gryden. Rør rundt, og læg låget på igen.


Lad det simre ca. 15-20 minutter ved middelhøj varme. Rør indimellem så grøntsagerne ikke brænder fast. Mos undervejs rodfrugterne.

Tilsæt smør og rør de more rodfrugter til mos med en grydeske med huller i, et piskeris eller en kartoffel-moser og rør og hak rodfrugterne til mosen er rustik.


Smag til med friskkværnet peber.



Spis Stampot'en med f.eks en lækker stegt kylling der krydret med paprika, Grandma's Salt-mix, Peber samt Herbes de Provence-krydderi som er stegt mør i en stegepose 1 1/2 time ved 200 grader.




En rigtig lækker vinter-ret!


God fornøjelse og Velbekomme!



116 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle